Zegveld
2018-05-21 11:00

Alle heren uit van de senioren topklasse kwamen vanavond in actie. In de eerste ronde nam Thomas van Midden (Vlist) de leiding met 17.50 meter. De tweede ronde gingen bijna alle senioren over deze afstand heen en Wouter van Midden (Vlist) kwam aan kop met 20.23 meter. Jaco de Groot (Woerden) wist in de derde ronde in de buurt te komen van deze afstand. Hij sprong 20.18 meter, net niet voldoende om de leiding in de wedstrijd te nemen. In de finale veroverde Thomas van Midden de derde podiumplek door 19.18 te springen. Jaco de Groot (Woerden) bleef tweede (20.18m) en Wouter van Midden (20.23) werd de winnaar van de Verburg Kaas bokaal. Hiermee wordt Van Midden ook de nieuwe leider van het De Samenwerking-Klassement. Erwin Timmerarends (19.12m - Montfoort) en Rian Baas (18.34m - Utrecht) werden respectievelijk vierde en vijfde.

Lang was Wendy Helmes (IJsselstein) deze wedstrijd aan de leiding met haar afstand van 14.69 meter. Echter kwam hier in de finale verandering in toen Dymphie Baas (Oudewater) haar in de tweede finalesprong voorbij sprong met een afstand van 15.13. Met deze afstand werd Dymphie kampioen bij de dames. Wendy Helmes werd tweede (14.69m). Het lukte Joriene Baas (Oudewater) in de tweede finaleronde nog om een veertien meter sprong neer te zetten en zij werd derde (14.29m). .

Bij de junioren bleef het lang spannend wie er met de bokaal naar huis zou gaan. Daniel Cluistra (Oudewater) ging de finale in als leider van de wedstrijd met een afstand van 17.96 meter. Tot dan toe stond Bas van Leeuwen (Woerden) tweede en Matthieu van Vuuren (Benschop) derde. De allerlaatste kans die Matthieu had om de bokaal te winnen, pakte hij: in de tweede finaleronde sprong hij met een afstand van 18.00m vier centimeter verder dan Daniel Cluistra, welke tweede werd deze avond. Bas van Leeuwen verbeterde zijn afstand van 17.41m uit de voorronde niet en werd daarmee derde bij de junioren. .

Bij de jongens waren er na afmeldingen van Reinier Overbeek (Benschop) en Timon de Haay (Lopik) vijf springers aanwezig. Guus Hoogland (Montfoort) wist in zijn eerste sprong meteen een persoonlijk record neer te zetten met de afstand van 15.85 meter, waarmee hij de leiding nam in de wedstrijd. Het bleef even spannend voor Guus of deze afstand voldoende was om de titel te pakken, maar hoewel hij alle volgende sprongen een nat pak haalde en zich niet meer verbeterde, was het persoonlijk record van Guus de winnende afstand deze avond bij de jongens. Met het winnen van deze wedstrijd, schrijft Guus voor het eerst een dagtitel bij de jongens topklasse op zijn naam. Gefeliciteerd hiermee! Tweede bij de jongens werd Kenzo Hielema (14.94 – Kockengen) en derde Harmen Timmerarends (14.62 – Montfoort). Plaatselijk favoriet Twan Kastelein (Zegveld) kwam deze avond voor het eerst dit seizoen in actie, hij plaatste zich in eerste instantie niet voor de finale met de afstand van 14.53, maar door afmelding van Kenzo Hielema had hij toch nog een kans om zich te verbeteren. Een verbetering van zijn afstand lukte, maar het was niet voldoende voor een podiumplek. .

Demi Groothedde (Jaarsveld) heerste vanavond bij de meisjesklasse, ze noteerde deze avond in totaal drie 13 meter sprongen, met als verste de 13.71m die ze in de derde ronde sprong. Met deze afstand laat Demi de nummer twee en drie bij de meisjes bijna twee meter achter zich. Iris Mulder (Vlist) had als verste afstand 11.82, deze afstand sprong ze zowel in de eerste als derde ronde, hiermee werd ze tweede bij de meisjes topklasse. Cynthia Stigter uit Lopik werd derde met een afstand van 11.79m. .

De volgende wedstrijden vinden plaats in Linschoten op woensdag 23 mei (19:00u) en op zaterdag 26 mei (14:30u).