2004-08-15 13:38

Promoties / Degradaties

Florus de With promoveert en Laurens de Vor degradeert. Groeiend aantal deelnemers.

Na alweer de 15e klassementswedstrijd van dit seizoen heeft de TC de promoties en degradaties besproken. Het wordt steeds belangrijker om de schansen ongeveer gelijktijdig klaar te laten zijn met de voorronde, want door een steeds maar stijgend aantal deelnemers wordt het steeds lastiger om binnen 5 kwartier klaar te zijn met de tweede ronde. We willen allemaal graag 3 keer springen, maar de wedstrijd moet ook weer niet te lang gaan duren.

Op het Hollands Kampioenschap waren er maarliefst 60 deelnemers. Dat is het hoogste aantal aan een Hollandse klassementswedstrijd sinds 28 juni 1986. Overigens is het record aantal deelnemers van 92 nog een eind weg. Dat was op 26 juni 1982. In die hoogtijddagen waren er altijd maar 2 voorronde sprongen per deelnemer. Willen we 3 voorrondesprongen hebben, dan moeten we binnen de 5 kwartier klaar zijn met de 2e sprong en dan moet dus de verdeling van de springers over de schansen optimaal zijn. Op het Hollands Kampioenschap is gebleken dat de 3 schansen redelijk goed verdeeld zijn, want ze waren redelijk gelijk klaar. Voor de aankomende wedstrijden worden ook weer veel deelnemers verwacht, want er zijn nauwelijks geblesseerden en ook nauwelijks afmeldingen. Hierom is besloten om de verdeling over de schansen zo te houden.

Vanwege een beter klassement promoveert Florus de With van de Jongens C naar de Jongens B. Dit gaat ten kost van Laurens de Vor die degradeert van de Jongens B naar de Jongens C. Voor de andere klassen en categorieën zijn er geen veranderingen.