2004-12-01 17:16

Indoor [fierljep]wedstrijd in Zwaagwesteinde

Op zaterdag 18 december a.s. zal voor de eerste keer in de geschiedenis een indoor fierljepwedstrijd worden gehouden. De wedstrijd wordt georganiseerd door de "Ljeppersvereniging" van het Frysk Ljeppers Boun

PERSBERICHT De westrijd zal vanaf 14:00 uur tot ongeveer 18:00 uur plaatsvinden in het Fierljepcentrum te Zwaagwesteinde. Het fierljepcentrum in Zwaagwesteinde is de enige plaats ter wereld waar deze spectaculaire sport indoor kan worden beoefend.

Inmiddels hebben een aantal ljeppers van zowel het F.L.B. als de P.B.H. de baan en materialen een aantal malen uitgeprobeerd. Op dit moment is Henk Schievink de indoor-wereldrecordhouder met een afstand van 13.86 m. Liesbeth de With is houdster van het damesrecord met 9,70 meter.

Er zal 18 december door de ljeppers met een polsstok van maximaal 8,5 meter worden gesprongen over 8,5 meter water. Dit is vergelijkbaar met de 10 meterstok buiten vanaf de middelste schans.

Het evenement is op uitnodiging en zal niet vrij toegankelijk zijn voor (een groot) publiek. De pers is natuurlijk wel van harte welkom. Het fierljepcentrum in Zwaagwesteinde is al enige maanden in gebruik maar nog niet officieel geopend. Een spectaculaire openingshandeling op 18 december is nog een optie.

Indien u van plan bent dit evenement te bezoeken dan kunt u dit opgeven bij John Burghout (0511) 447371 of mobiel op (06) 1092 8947 (Stuur bericht). Graag van te voren opgeven of en met hoeveel u 18 december langs wilt komen i.v.m. het aantalbeschikbare plaatsen