2005-05-24 22:19

Polsstok niet behandelen als vrouw

Uit het Eindhovens Dagblad van 23 mei 2005.

Door YVONNE SCHUIVELING

Maandag 23 mei 2005 - HELMOND – Het lijkt heel simpel. Er staat een stok in het water. Je neemt een aanloop van twintig meter, pakt de stok vast en je klimt omhoog?.en vervolgens zwier je naar de overkant waar je in een zacht zandbedje valt. Het Fierljeppen blijkt een zeer succesvol jaarlijks terugkerend evenement in Brandevoort. En was het vorig jaar nog onmogelijk om de overkant van het water te halen, dit jaar heeft de Activiteiten Commissie Brandevoort heel wijselijk het aantal meters boven water teruggebracht tot een haalbare zeven meter.

Hoewel haalbaar? Een groot aantal deelnemers klimt toch nog met een nat pak uit het water. Niet zo erg, want het is heerlijk zonnig weer.

De twaalf groepen van dappere springers luisteren nog eenmaal naar de aanwijzingen van de ervaren springers van Polstokbond Holland.

Alles staat of valt met een harde aanloop. Vervolgens moeten jullie proberen de stok niet te zien als je vrouw. Ja, natuurlijk moet je haar wel flink tussen de benen nemen maar je moet haar niet omarmen maar juist van je afduwen.

Het lijkt bijna of er extra punten te verdienen zijn voor een ludieke uitdossing. Stoere mannen gekleed in schorten waarop een sexy vrouwenlichaam staat, mannen in pyjama’s en met carnavalesk uitziende pruiken. En ook de eerste vrouw waagt de sprong.

Evie (20) is behoorlijk nerveus. Haar drie metgezellen lijken nog niet helemaal nuchter. Eén van de mannen is pas de avond daarvoor gecharterd op een feestje, en dat is te merken ook.

Maar Evie’s sprong is prima en ze haalt de wal zonder problemen. De commentator krijgt het publiek aan het lachen door te roepen „knap hoor, een vrouw die het droog houdt.“

Uitslagen:

1e plaats: team Bakshoevers; 2e plaats: team Vlegels II; 3e plaats: team Vlegels I; 4e plaats: team Spear I. De orginaliteitsprijs is gewonnen door het team Burgemeesters.