2005-06-05 16:39

Junioren heersen bij het polsstokverspringen

Bij het polsstokverspringen, afgelopen zaterdag in Polsbroekerdam, sprongen de junioren (onder moeilijke omstandigheden) de verste afstanden.

Het begon met Bastiaan de Bruijn, die al in zijn tweede sprong een fantastisch nieuw persoonlijk record sprong. De 20-jarige Jaarsvelder kwam tot 17.04m. Lange tijd zag het er naar uit dat hij met deze afstand de wedstrijd zou gaan winnen, maar in zijn laatste sprong knalde Gerwin van Vliet er met een prachtige 17.63m toch nog overheen. "Natuurlijk ben ik heel erg blij met deze overwinning" aldus de 19-jarige Woerdenaar, "alleen is het jammer dat ik deze sprong niet in de voorronde maakte zodat hij mee zou tellen voor het puntenklassement". Met 16.94m bleef Jaco de Groot, uit Kamerik, "steken" op de derde plek.

"Ik heb het uiteraard wel geprobeerd" aldus de winnaar bij de senioren Erik Bos uit Waarder. "Maar ja met heel veel wind lukte het mij niet om een 17m op de borden te brengen, en bleef ik nu steken op 16.86m". Tino Leliveld uit Bodegraven werd met 16.49m tweede, en met 16.43m ging het brons naar Theo van Kooten uit Driebruggen. Pieter Verweij uit Linschoten was deze wedstrijd als toeschouwer aanwezig. De regerend Nederlands kampioen blesseerde zich verleden week dusdanig dat hij de komende weken aan de kant zal moeten blijven.

Met 15.08m pakte Kenneth Broos niet alleen de titel in de jongensgroep.De 15-jarige Linschotenaar pakte ook de leiderstrui over van Jan Willem de Groot, uit Kamerik, die met 14.13m derde werd.Met 14.62m sprong Corné Spruit, uit Snelrewaard, zich daar tussen in.

Liesbeth de With pakte voor de tweede keer in haar polsstokcarri-ere de titel in de damesgroep. "Ik dacht aan het begin van het seizoen dat een 14m sprong er dit jaar nog niet voor mij in zou zitten" aldus de 16-jarige Benschopse, "maar als ik nu zie hoe makkelijk ik toch 13.31m spring gaat het er misschien toch nog wel van komen".
Margriet Kamphof, uit Linschoten, die drie keer dreigend in de stok zat maar evenzoveel in het water belande, werd met 13.08m toch nog tweede. De derde plek was voor Carla Bos, uit Bodegraven, met 13.00m.

A.s. zaterdag 11 juni is er vanaf 14.00 uur weer polsstokverspringen in Polsbroekerdam. Dan word er gesprongen om het kampioenschap van de Lopikerwaard.

Op de hier onder genoemde locaties staan een aantal hoge resolutie foto's. Bij eventuele publicatie wordt een referentie naar onze website (als in 'foto: www.pbholland.com') gewaardeerd.

Wendy Helmes, IJsselstein, wint de wedstrijd bij de dames B

Bastiaan de Bruijn, Lopik, springt voor het eerst voorbij de 17 meter

Gerwin van Vliet, Woerden, wint de wedstrijd met weergaloze 17.63 meter