2006-01-08 10:24


Theo van Kooten, springer van het jaar


Bert Hertog, lid van verdienste

Theo van Kooten springer van het jaar

Lopik: Afgelopen zaterdag is Theo van Kooten uit Driebruggen gekozen tot polsstokverspringer van het jaar. Jan-Willem de Groot werd verkozen tot het grootste talent van 2005.

De voorzitter van de Polsstokbond Holland (PBH), Gerard Hack, reikte verder het Willem Brouwer Plateau uit aan Arno Baas. Hij sprong in 2005 het vaakst een persoonlijk record (7 x).

De vanwege zijn ziekte helaas afwezige Bert Hertog werd benoemd tot lid van verdienste van de Polsstokbond Holland. Tevens draagt de “Wisselbokaal“ voortaan zijn naam. Bert Hertog heeft jaren lang voor de schrijvende pers verslag gedaan van de polsstokverspringwedstrijden.

De winnaars van deze prijs “de Bert Hertog bokaal“ en de klassementswinnaars kregen hun prijs uitgereikt. Bij de senioren gingen deze prijzen naar Theo van Kooten, bij de dames naar Margriet Kamphof, bij de junioren naar Jaco de Groot en bij de jongens naar Jan-Willem de Groot.

Het prijzenfestival vond traditiegetrouw plaats tijdens het jaarlijkse volleybaltoernooi van de PBH. Daarbij eindigenden voor het eerst vijf teams gezamenlijk op de eerste plaats. Het team van Jaarsveld won op basis van het puntensaldo (+50).

Meer informatie over de genomineerden


De prijswinnaars
Boven: Jan-Willem de Groot en Margriet Kamphof
Onder: Arno Baas en Jaco de Groot


Jan-Willem de Groot talent van het jaar wordt ontvangt zijn prijs van de voorzitter en secretaris van de PBH


Arno Baas ontvangt het Willem Brouwer Plateau uit handen van de voorzitter van de Polsstokbond Gerard Hack