2006-02-15 14:11

Persbericht: Bouw polsstokaccommodatie Vlist van start

Kort verslag van het officiele startsein voor de nieuwbouw van de Vlister polsstokaccommodatie

VLIST: Dinsdag 14 februari is er het officiële startsein gegeven voor de nieuwbouw van de Vlister polsstokaccommodatie.

Na een periode van 15 jaar zonder accommodatie zal de polsstokclub Vlist op 20 mei as. weer een polsstokverspringwedstrijd organiseren. Tot die tijd zal het terrein aan de Oost-Vlisterdijk het domein zijn van de werknemers van de Vlister aannemer Kruiswijk die het terrein zullen omdopen in een polsstokwalhalla waar iedereen vanaf 8 jaar welkom is om deze typisch Hollandse sport op een verantwoorde manier te beoefenen.

Om dit doel te bereiken zal er met name in en om het water het nodige moeten gebeuren, zo is er een begin gemaakt met het baggeren van de waterpartij tot een diepte van ongeveer 180 centimeter diepte waar een speciale bak met een grindmengsel geplaatst zal worden zodat de polsstokken optimaal in het water gezet kunnen worden. Tevens zal er aan beide kanten een beschoeiing gezet worden die speciaal gefabriceerd zal worden om de veiligheid van de springers te garanderen.

Naast deze waterwerken zal er ook een landingsgebied gecreerd worden met grof rivierzand en zullen de aanloopplankiers neergezet worden ivm met de veenachtige bodem zullen dit speciale consturctie worden die het gewicht optimaal verdelen zodat de kans op verzakken minimaal wordt.

Naast de springaccommodatie wordt er ook een kiosk geplaats die plaats biedt aan omkleedruimte en een uitgifte punt van versnaperingen.

De prioriteit ligt op het ogenblik bij de springaccommodatie zodat deze op tijd klaar is zodat de Vlister springers, waaronder de top 2 van het laatste Nederlands kampioenschap, zich optimaal kunnen voorbereiden op het aankomende polsstokseizoen. Een seizoen waarin wederom geprobeerd wordt om de 19 meter grens te overbruggen, een barriere die slechts door één man (Aart de With) is overbrugd, maar wie weet op de nieuwe schans van Vlist?