2006-04-28 21:55

Twee leden van de polsstokfamilie geridderd

Vandaag zijn in de gemeente Lopik twee leden van onze polsstokfamilie geridderd

Bram te Brake, en Jan Tigchelaar werden beiden benoemd tot Lid in de Orde van Oranje Nassau.

Bram werd ondermeer gehuldigd voor het feit dat hij 40 jaar bij het polsstokverspringen is betrokken, waarvan 20 jaar als voorzitter van de afdeling Jaarsveld. Bovendien werkte hij jaren lang mee voor kerkplein 9, een programma (op radio 9) van de gezamenlijke kerken uit de gemeente Lopik.Ook had hij zitting in de programmaraad van radio 9. Daarnaast heeft hij vele taken verricht voor de Gereformeerde kerk in Lopik.

Jan werd ondermeer gehuldigd voor zijn enthousiaste commentaar bij het polsstokverspringen. Verder is hij zeer zeer actief bij radio 9. Hij doet daar o.a. radio 9 sport, en heeft met FF tuuten ook een eigen programma bij deze omroep. Bovendien is hij ook betrokken geweest bij de oprichting van het sporgala Lopik en IJsselstein. Ook is hij nog zeer actief voor de volleybal-vereniging in Lopik. En ook Jan heeft voor de Gereformeerde kerk in Lopik vele taken verricht.

Na deze huldiging, die voor beiden als een complete verrassing kwam, zijn we nog even bij één van de dochters van Bram geweest. Daar werd Bram opnieuw in het zonnetje gezet, en ontving hij uit handen van Leo Roskam alsnog de trofee die hij had verdient i.v.m. zijn benoeming tot erelid van de polsstokbond Holland.