logo-polsbroekerdam.jpg
2006-11-05 9:33

Wendy Helmes verkozen tot ’De POLSSTOKKER van de DAM’

Polsbroekerdam: Tijdens de vrijwilligersavond van Polsstokvereniging Polsbroekerdam op vrijdag 3 november werd de winnaar van ’De POLSSTOKKER van de DAM’ bekend gemaakt

Deze prijs is vorig jaar door het enthousiasme van enkele springers ontstaan. Dit jaar werd voor het eerst ook een wisseltrofee uitgereikt. Deze prachtige nieuw ontworpen trofee is voor de beste springer van afgelopen seizoen van Polsbroekerdam.

Door een vakkundige jury waren drie springers genomineerd:

Als eerste Wendy Helmes. Ze begon dit jaar met een PR van 13.51m en won diverse wedstrijden. Op het Nederlandse Kampioenschap in IJlst sprong ze een enorme afstand van 15.07m, en werd hiermee Nederlands kampioene. Een ruime verbetering dus.

De tweede genomineerde: Gustian Roskam, hij werd o.a. Hollands Kampioen. Vorig jaar werd hij ook al genomineerd, maar ging de prijs aan z’n neus voorbij naar Ronald Overbeek.

De laatste genomineerde was Florus de With. Hij won dit jaar twee wedstrijden waarvan één de Triangel cup. Hij verbeterde dit jaar z’n PR met 2 meter. Florus draait zijn hand niet om voor een klusje op het terrein. Een echte Polsstokliefhebber.

Uiteindelijk mag de nog maar 15-jarige Wendy zich het aankomende jaar De POLSSTOKKER van de DAM noemen. Een bekroning op haar afgelopen seizoen, aldus Wendy.

Naast het uitreiken van deze prijs, deed voorzitter Bastiaan de Leeuw een speech. Hij bedankte daarin alle vrijwilligers voor hun inzet tijdens dit seizoen en in het bijzonder de jeugd die het gewoon leuk vinden om de handen uit de mouwen te steken voor de vereniging. De sfeer bij het polsstokspringen is altijd zo gemoedelijk, aldus de voorzitter.