2007-01-28 11:13

Nieuw: Start je eigen weblog

Het is nu mogelijk om via de website van de Polsstokbond Holland je eigen weblog te beginnen.

Voor alle springers, verenigingen en andere betrokkenen bij het [fierljeppen] is het vanaf vandaag mogelijk om een weblog te starten. Iedereen is helemaal vrij om dit naar eigen inzicht in te vullen. Het is daarbij mogelijk een compleet eigen lay-out te kiezen (of zelf te ontwerpen) en zelf verhalen, foto's en videos te publiceren. Uiteraard kost het niets en draait de software op de PBH-server (dus het gaat niet ineens off-line).

Wat is eigenlijk precies een weblog?

(Van wikipedia)
Een weblog, of ook wel blog, is een website die regelmatig -soms meerdere keren per dag - vernieuwd wordt en waarop de geboden informatie in antichronologische volgorde (op datum) wordt weergegeven. Wie een weblog bezoekt, treft dan ook op de voorpagina de recentste bijdrage(n) aan. De auteur biedt in feite een logboek van informatie die hij wil delen met zijn publiek, de bezoekers van zijn weblog. Meestal gaat het hier om tekst, het kan ook om foto's (een fotoblog), video (vlog) of audio (podcast) gaan. Weblogs bieden hun lezers ook veelal de mogelijkheid om - al dan niet anoniem - reacties onder de berichten te plaatsen of een reactie via een Trackback-mechanisme achter te laten.
Meer informatie

Waarom een eigen weblog?

Voor springers is het bijvoorbeeld aardig om bij te houden welke trainingsarbeid er verricht is en hoe je de wedstrijden hebt ervaren. Misschien zie je kansen of mogelijkheden om het [fierljeppen] verder te verbeteren of groeikansen die je wilt delen.
Verenigingen kunnen op deze manier eenvoudig een eigen website starten en daar hun leden op de hoogte houden.
Trainers kunnen er trainingsschema's publiceren
Etc, etc ... oh ja, het hoeft niet percé over [fierljeppen] te gaan, maar het is wel de bedoeling dat de weblogeigenaar betrokken is bij de sport. Aan welke kant van de rivier je woont is niet van belang (met andere woorden, Friezen of Hollanders zijn even welkom).

Integratie met PBH site

Het is de bedoeling dat de nieuwe software volledig geïntegreerd wordt met de PBH site.
Dat is nu nog niet helemaal het geval. Op de persoonlijke pagina's is het weblog al wel te vinden. Binnenkort zullen op de voorpagina de meest recent toegevoegde notities te vinden zijn. Op de nieuwspagina zullen in het linkermenu de actieve weblogs aangeklikt kunnen worden. Verder hebben we nog geen ideeen, maar suggesties zijn welkom.

Hoe, wat waar?

Je kunt je hier aanmelden via 'signup' http://www.pbholland.com/VlogSystem/index.php. Ook om in te loggen moet je naar deze pagina. Geef aub wel de juiste persoonsgegevens. Dan kan ik zorgen voor een juiste koppeling binnen de PBH site.

Vragen, opmerkingen, fouten?

Vragen kun je kwijt bij de Webredactie. Er zit een FAQ module in de weblogsoftware, dus daar voegen we de intelligente vragen (en antwoorden) aan toe.

Reclame op pagina

Op dit moment is de pagina reclamevrij. In de software zit de mogelijkheid om advertenties toe te voegen. Mocht er nog eens een geinteresseerde adverteerder komen, dan zou er reclame op de weblogs geplaatst kunnen worden. Uiteraard komen die eventuele inkomsten dan gewoon weer ten goede aan onze mooie sport.