2007-03-21 11:44

Polsstoklegende Aart de With benoemd tot erelid

POLSBROEKERDAM: Tijdens de Algemene Leden Vergadering van de Polsstokbond Holland is Aart de With benoemd tot erelid.

Afgelopen seizoen is het polsstokverspringen met de introductie van de polsstokken van carbon in een nieuw tijdperk beland. Met deze nieuwe polsstokken zijn inmiddels de meeste records gebroken.
Dit was volgens het bestuur van de Polsstokbond bij uitstek het moment om dé grote kampioen uit het tijdperk van de aluminium (en houten) polsstokken te huldigen en te benoemen tot erelid van de Polsstokbond Holland.

Aart de With kan gekenmerkt worden als een uniek atleet die de polsstoksport decennia lang heeft gedomineerd. Begonnen in 1970 op 13 jarige leeftijd wist hij reeds binnen drie jaar, als 16 jarige, voor het eerst het all-time record in handen te krijgen. Zijn 15.81 meter op 18 juni 1973 was daarmee uniek. In de jaren daarna bleef hij zich verbeteren tot de absolute climax van 19.40 meter tijdens de Nederlandse Kampioenschappen van 1991 in Linschoten. Aart de With is daarmee de enige springer gebleken die met een aluminium polsstok verder heeft gesprongen dan 19 meter.

Met zestien nationale titels, vijfentwintig Hollandse titels, één Friese titel, twee NFM titels, vier maal springer van het jaar én een ridderorde van de koningin had Aart de With inmiddels 49 officiële titels op zak. Dit jaar, waarin hij 50 werd, wordt daar met dit erelidmaatschap een 50ste titel aan toegevoegd.

Meer dan 30 jaar lang de recordhouder van Nederland. Een fenomeen en vanaf vandaag erelid van de PBH