2007-06-19 14:57

Polsstokvérspringen oftewel fierljeppen

Mark van Houten over de techniek van het [fierljeppen].

In de week dat het fierljepseizoen opende op 19 mei heeft de Friese Pers Boekerij een nieuw boek over deze sport gepresenteerd met de titel Polsstokvérspringen oftewel: fierljeppen.

In dit boek wordt op unieke, beeldende wijze in stappen de techniek van het fierljeppen uitgelegd door actief fierljepper en grafisch vormgever Mark van Houten.

Polsstokvérspringen wordt in zowel Friesland als Utrecht actief beoefend. De sport, die ontstond uit het slootjespringen, is uitgegroeid tot een sport die op semi-professionele wijze en op hoog niveau wordt beoefend.

Mark van Houten heeft een boek geschreven op basis van zijn kennis als fierljepper (sinds 1993) en gecertificeerd fierljeptrainer, waarin hij ingaat op alle aspecten van de sport. De techniek van het springen wordt puntsgewijs behandeld met behulp van speciaal bewerkte foto’s. Het boek bevat zelfs een trainingsprogramma voor wie wil beginnen met deze sport.

Polsstokvérspringen oftewel: fierljeppen geeft zowel de polsstokvérspringers als het publiek inzicht in de techniek en spelregels van deze spectaculaire sport. Het boek heeft tweetalige instructies in zowel Nederlands als Fries.

Op zaterdag 19 mei zijn de eerste vier exemplaren van het boek uitgereikt aan de Friese klassementswinnaars het seizoen 2006 bij de fierljepbaan van Burgum.

Boekgegevens:
Mark van Houten - Polsstokvérspringen oftewel: fierljeppen. Twatalich/tweetalig Lesboek
Verschijningsdatum 19 mei 2007, Friese Pers Boekerij bv, Leeuwarden, 2007.
112 pagina’s, circa 50 full colour paginagrote foto’s. Verkoopprijs € 16,50, isbn 90 78 330 00619 7

Bestellen
Dit boek is te bestellen door en bericht te sturen naar Leo Roskam (leo.roskam@pbholland.com) of door bij de speciale wedstrijden gebruik te maken van een intekenlijst bij de promotie parasol. De gevraagde hoeveelheid boeken wordt dan in één keer besteld.