2007-08-04 9:21

Verslag en foto's van jeugdwedstrijd

Doot Jeannette van Schaik

Bij de jeugd t/m 9 jaar word het steeds drukker. Vandaag kwamen er weer een aantal nieuwe springers bij. Zij beginnen nog mar net maar je ziet al dat er weer aardig wat talent aan zit te komen.

Jullie waren vandaag met z’n tienen. Je moest een goede 6 meter springen om in de prijzen te vallen. Zo zette Gerben van Schaik al in de eerste ronde een mooie en winnende afstand van 6.63 meter neer. Reinier Rietveld ging ook over de 6 meter maar het was net niet genoeg om een prijs mee te winnen. Ook Paola van der Paauw ging in de eerset ronde al 35 centimeter over de 6 meterlijn.

Waar Robert Benschop in de eerste ronde nog nat sprong, ging hij in de tweede ronde al over de 5 meter. In de derde ronde deed hij een goede poging om de eerste prijs te gaan halen, maar hij had net 7 centimeter te kort. Wel een hele mooie tweede plaats met een afstand van 6.56 meter. Ook Paola van der Paauw deed haar best, maar werd met 6.35 meter derde. Gerben van Schaik ging nog twee keer over de 6 meterlijn, maar kon zijn winnende afstand niet meer verbeteren. Hij bleef met 6.63 meter op de eerste plaats staan.

Bij de jeugd d va 10 jaar was het weer een spannende strijd. Het leek een 6 meter strijd te gaan worden. Kelly van Schaik sprong een mooie oplopende serie 6 meters. Maar de 7 meter zat er net niet in. Haar tenen gingen wel over de 7 meter maar de hakken worden gemeten en die zette zijn bij 6.96 meter neer. Toch goed voor een mooie tweede plaats.

Ook Sofie Strien deed een goede poging maar zij kwam niet verder als 6.78 meter. Net 1 centimeter voor Willeke Schalij die een hele goede vierde werd met 6.77 meter. Ja ja er zijn ook heel wat goede dames in opkomst. Maar vandaag was het toch weer een jongen die met de eerste prijs naar huis ging. Geert Brokking was de enige die vandaag de 7 meterlijn wist te passeren. En met een hele goede 7.49 meter eerste werd.

Leon Baars, Ben van der Vlist, Thijs van Woudenberg en Judith Mulder gefeliciteerd met jullie nieuwe pr. Alle prijswinnaars ook gefeliciteerd met jullie mooie medaille.

De volgende wedstrijd is al zaterdag 4 augustus. Dan word er gestreden om de Triangelcup. De dag begint om 10.00 uur met een wedstrijd voor de 2de klas springers. Het is natuurlijk leuk als jullie komen kijken. Maar jullie wedstrijd begint om LET OP!!! 13.00 uur.

Geen jeugdwedstrijd tijdens NK

In de kalender staat dat er op 25 augustus 2007 een jeugdwedstrijd is. Helaas gaat dat niet door. Bij het NK is er nooit een wedstrijd voor de jeugd.

De andere jeugdwedstrijden gaan wel gewoon door. Dat zijn voor dit seizoen nog:

Zaterdag 4 augustus in Polsbroekerdam om 13.00 uur!!!!!!!!!!
Dinsdag 7 augustus in Jaarsveld om 19.00 uur
Zaterdag 11 augustus in Jaarsveld om 14.00 uur
Woensdag 15 augustus in Linschoten om 19.00 uur
Zaterdag 18 augustus in Linschoten om 18.00 uur!!!!!!!!!!!
Woensdag 22 augustus in Vlist om 19.00 uur
Zaterdag 1 september in Jaarsveld om 14.00 uur

Deze laatste wedstrijd is alleen voor de jeugd en de ouders. Ga dus alvast goed trainen met je ouders en neem ze op 1 september mee naar Jaarsveld. Het is altijd een hele leuke wedstrijd. Dan kun je ook eens laten zien hoe goed jullie kunnen springen. Uit ervaring weet ik dat het niet meevalt om zo’n sport te beoefenen