2008-03-22 15:03

Persbericht NFB

Fierljeppers naar Zuid Korea

De Nederlandse Fierljep Bond heeft onlangs via TAFISA (Trim & Fitness International Sport for All Association) een officiële uitnodiging ontvangen om met een delegatie fierljeppers/polsstokverspringers namens Nederland deel te nemen aan de 4e Busan TAFISA World Sports For All Games“. Dit evenement zal plaatsvinden in Busan, Zuid Korea van 26 september tot en met 2 oktober 2008 en staat onder het beschermheerschap van o.a. het IOC, de WHO en UNESCO.

In overleg met support van de beide aangesloten bonden; het Frysk Ljeppers Boun (FLB) en de Polsstokbond Holland (PBH) is een delegatie samengesteld.

Namens de Polsstok Bond Holland zijn inmiddels aangewezen de klassementswinnaars van 2007 bij de dames, junioren en senioren te weten Wendy Helmes, Floris van Elzakker en Jaco de Groot en als bondsvertegenwoordiger Eelco Tigchelaar. Ook het Frysk Ljeppers Boun zal binnenkort drie fierljeptoppers en een bondsvertegenwoordiger aanwijzen.

Als teamcaptain is aangewezen Pieter Bult, voorzitter van de NFB, werkzaam bij SPORT fryslân.

De Spelen wil het publiek een levendige en onderhoudende ervaring bezorgen en biedt de unieke gelegenheid om de verscheidenheid en de waarde van Sport for All, te ontdekken, daarbij inbegrepen traditionele- en volksporten van verschillende culturen, in combinatie met het 6e IOC World Forum on “Sports, Education and Culture“ en een sportbeurs.

TAFISA en het Organiserend Comité verwachten meer dan 10.000 deelnemers van meer dan 100 verschillende landen en creëert met Sport for All een ontmoetingsplek voor culturele en sociale uitwisseling tussen verschillende volkeren.

Einde persbericht

Nadere informatie via Wim Florijn 06-46140505 Board Member TAFISA of de teamcaptain Pieter Bult 06-22421242