PBH
2008-03-22 15:12

Persbericht PBH

Nieuwe voorzitter Polsstok Bond Holland

Op de Algemene Ledenvergadering van de Polsstokbond Holland van 20 maart is Jan Tigchelaar gekozen als voorzitter van de PBH. Hij vervult daarmee een vacature die anderhalf jaar open stond.

Jan is geen onbekende in de polsstokverspring wereld. Hij geeft in toerbeurt met anderen al vele jaren commentaar tijdens de wedstrijden. Deze sport zit in de familie, want ook zijn vrouw en kinderen zijn actief als vrijwilliger. Zijn dochter Marja werd ooit Nederlands Kampioene en zijn zoon Eelco heeft ook vele jaren in wedstrijdverband gesprongen. Inmiddels staat de volgende generatie al weer op de schansen.

Jan gaf in zijn speech aan dat hij erg trots is op de goede sfeer die in deze sport heerst. Hij voelt zich vereerd dat hij deze taak op zich mag nemen en zal dat met vol enthousiasme doen. Jan hoopt de groei die de PBH doormaakt te kunnen doorzetten, maar met behoud van de fantastische sfeer.

Schoondochter van Jan, Corrinne Dubbelman stopt na 4 jaar penningmeesterschap met het bestuurswerk. Ook Erik Bos stopt er na 11 jaar PBH bestuur mee. Al die tijd was hij naast diverse andere functies vice voorzitter. In 2 perioden van samen zo'n zesenhalf jaar ontbrak het aan een voorzitter en heeft Erik die taak waargenomen. Erik gaf in zijn speech aan dat hij het al die jaren met veel plezier heeft gedaan. De meeste doelen zijn bereikt en het is nu weer tijd voor vers bloed in het bestuur. Hij sprak een dankwoord uit naar alle vrijwilligers met wie hij heeft samengewerkt. Erik hoopt nog enkele jaren in de top van het polsstokverspringen te kunnen meedraaien en zal beperkt nog enkele vrijwilligerstaken blijven vervullen.

Als nieuw bestuurslid is Douwe Boersma gekozen. Douwe is dol op deze sport en wil graag iets terug doen voor al die jaren dat hij als springer heeft deelgenomen. Hij kwam uit in de Friesse competitie, maar woont nu veel dichter bij de Hollandse polsstokregio. Douwe ziet de polsstoksport in de verschillende regio's als één en dus is het een logische keuze om de PBH bestuursfunctie te aanvaarden. Douwe wil zich o.a. gaan richten op de werving van subsidies en de goede contacten tussen de bonden.

Bastiaan de Leeuw is op deze ALV tot Lid van verdienste benoemd. Na zelf jaren gesprongen te hebben, heeft Bastiaan zich 22 jaar als TC lid ingezet. Hij was zichtbaar blij verrast met deze erkenning en gaf in zijn speech nog enkele tips voor (aanstaande) vrijwilligers mee, om het zoveel jaren met plezier te doen.

De eerste wedstrijd van de PBH competitie is op zaterdag 17 mei in Linschoten. Dit jaar is de PBH competitie voor het eerst volledig opgesplitst in eersteklas en tweedeklas wedstrijden.


Bastiaan de Leeuw krijgt certificaat lid van verdienste uitgereikt