PBH Demoteam
2008-05-14 19:59

Heerlijk demospringen in het zonnetje!

De afgelopen weken hebben we 3 demonstraties gegeven: op Koninginnedag zijn we in Nootdorp geweest, op 1e pinksterdag in Altforst en op 2e pinksterdag in Heemskerk

Hieronder geven we een kleine sfeerimpressie van deze demonstraties. Ook hebben we een paar fotootjes kunnen schieten en hebben we een lijst met leuke ’wist je dat’-jes van alle leuke gebeurtenissen op de demonstraties.

In Nootdorp is er een hele grote Koninginnemarkt met allemaal leuke attracties voor kinderen. Er is een grote kinderrommelmarkt, er zijn leuke kinderspelen en dit jaar was er ook heel parcours aan springkussens. Het sluitstuk van dit parcours was het luchtkussen van onze demonstratie van het polsstokverspringen. We hadden een extra groot luchtkussen met allerlei leuke kleurtjes gehuurd. Ondanks dat, moest je toch nog 8 meter springen om de overkant te halen, wat op een demoschans heel erg ver is, maar gelukkig konden dit jaar alle springers van het demoteam de overkant halen. Ondanks het slechte en nog behoorlijk koude weer op Koninginnedag, was het een leuke wedstrijd tussen de jongens en meisjes uit Nootdorp.

In Altforst wordt al heel lang elk jaar een demonstratie van het fierljeppen gegeven. Sinds twee jaar komen we ook met een Hollands demoteam om het in een wedstrijd tegen de Friezen op te nemen. Dit jaar was het weer een spannende strijd waarbij de Hollanders er met de meeste prijzen vandoor gingen! In Altforst is er een mooie schans waar je op zand kunt landen. De schans maakt onderdeel uit van een grote pinkstermarkt met heel veel leuke kraampjes en een groot kinderparadijs. Voor de kinderen was er op de polsstokschans slingerapen en Eelco kon het ook niet nalaten om zijn kunsten in het touw te tonen. Na het polsstokverspringen was er een polsstokafterparty waar onder andere Gordon optrad. Helaas was hij te laat om te polsstokverspringen. We hebben wel de hele dag heerlijk zonnig weer gehad en het was zelfs zo warm dat het lekker was om een keertje nat te gaan.

In Heemskerk is de demonstratie van het polsstokverspringen elk jaar een groot evenement met heel veel publiek en veel deelnemers, die elke ronde fanatieker worden. Elk jaar is er een parcours uitgezet waarbij je heen moet fierljeppen en terug kan slingerapen. Zowel een verre afstand met springen als een snelle tijd met slingeren levert punten op. Ook op 2e pinksterdag was het heerlijk weer tijdens de demonstratie. Tijdens de pauze van de demonstratie was er live-muziek van een gouweouwe-zanger met een leuke zangeres. Daarna ging het polsstokverspringen weer verder met als afsluiting een hele spannende finale. Omdat beide finalisten een gelijke totale afstand hadden, moest er nog een sprong gemaakt worden.

Wist je dat:

We willen alle springers en vrijwilligers die geholpen hebben op deze demo’s heel erg bedanken voor hun inzet en we hopen dat jullie het net zo gezellig hebben gevonden!

De democommissie