2008-08-17 21:35

Verslag en foto's van de jeugdwedstrijd in Polsbroekerdam

Door Jeannette van Schaik

Mooi weer, druk en gezellig bij de Triangelcup in Polsbroekerdam.

Zoals we al verwachtten was het een drukke en gezellige bedoening rondom de jeugdschans. Er kwamen maar liefst 34 jeugdspringers zich melden om een sprong te wagen.

Bij de jeugd vanaf 10 jaar moesten we toch nog wel even wachten op de eerste 7 metersprong. Wel deed Kathy Baars haar best, maar kwam tot een mooie 6.51 meter.

Ook William den Besten deed een goede poging, maar het lukte hem niet om óver het lijntje heen te springen. Hij bleef er net onder met 6.97 meter. Het bleek wel een aardig goede afstand te zijn, want hij heeft er toch de derde prijs mee gewonnen.

Het was Nees de Bruijn die het wel lukte. Met een goede sprong ging hij 24 centimeter over die lijn heen.

Het was lang wachten, er waren ook veel springers, voordat er weer een 7 meter gesprongen werd. Maar daar was Casper den Besten dan. Hij maakte er ook een prima sprong van en het lukte hem om net even iets verder te springen dan Nees. Met een afstand van 7.33 meter kon hij zich de leider noemen.

Hele verre sprongen zaten er niet in vandaag, want de wilgen, en Mieke, die af en toe van haar stoel moest vluchten, bleken erg aantrekkelijk vandaag. Er was namelijk niemand die over deze afstand van Casper heen sprong.

Uitslag: 1ste Casper den Besten met 7.33 meter. 2de Nees de Bruijn met 7.24 meter. 3de William den Besten met 6.97 meter.

Bij de jeugd t/m 9 jaar kwam Brenda Baars in haar eerste sprong niet verder als 5.33 meter, waarmee zijn in de eerste ronde op een gedeelde 6de plaats met Tessa van Schaik stond. Daar nam Brenda geen genoegen mee. Op haar thuisschans moest zijn beter presteren. In haar tweede poging lukt dat wel. Zij kwam tot een mooie 6.63 meter, waarmee zij op dat moment op de tweede plaats stond.

Robert Benschop had namelijk in de eerste ronde de leiding genomen en wilde eigenlijk in de tweede ronde nog wel een afstand verbeteren. Helaas voor hem kon hij alleen zijn eigen afstand van 6.77 meter proberen te verbeteren. Jammer genoeg lukte dat net niet.

En waar Gerben van Schaik in de eerste ronde nog kopje onder ging, lukte het in de tweede ronde beter. Ook voor Gerben is het zijn thuisschans. En zo wilde hij beter presteren dan een natsprong. En dat ging goed. Hij sprong en kon goed klimmen. Met een hele goede 7.58 meter nam hij de leiding over alle springers.

Uitslag: 1ste Gerben van Schaik met 7.58 meter. 2de Robert Benschop met 6.77 meter. 3de Brenda Baars met 6.63 meter.

Jos, Lucas, Tessa, Luuk, Corné, Femke, Elza, Dionne, Louise, Michelle, Jelle allen gefeliciteerd met jullie nieuwe PR.

De volgende wedstrijd is in Vlist op dinsdag 19 augustus om 19.00 uur.