2008-09-18 20:33

Nederlandse Fierljepdelegatie voor Zuid-Korea gepresenteerd

In de Zuid-Koreaanse havenplaats Busan zullen van 26 september tot en met 1 oktober de 4e TAFISA World Sport For All Games, tegenwoordig de TREX-games genoemd, plaatsvinden.

De Spelen staan onder beschermheerschap van o.a. het IOC, de WHO en UNESCO. Namens Nederland is de Nederlandse Fierljep Bond gevraagd aan dit evenement deelnemen. Het evenement is bedoeld als een uniek platform voor traditionele sporten en extreme sporten. In totaal zullen ongeveer 4.000 atleten uit 100 landen aanwezig zijn.

In De Oude Wijnhoeve te Oudeschoot is de Nederlandse fierljepdelegatie gepresenteerd. De Nederlandse fierljepdelegatie zal tijdens de Spelen demonstraties geven en fierljepclinics verzorgen. De delegatie is samengesteld uit de winnaars van de klassementen over 2007 in de categorieën dames, junioren en senioren van zowel de Polsstok Bond Holland als het Frysk Ljeppers Boun. Namens de PBH zijn dit Wendy Helmes, Floris van Elzakker en Jaco de Groot en namens het FLB worden Anna Jet Leyenaar, Jacob Scherjon en Bart Helmholt afgevaardigd. De delegatie wordt aangevuld met de bestuursleden Eelco Tigchelaar (PBH) en Klaas Haanstra (FLB) en met sportarts Johan de Boeuff. Als teamcaptain treedt de huidige voorzitter van de Nederlandse Fierljep Bond, Pieter Bult op.

Tijdens de teampresentatie is tevens het sponsorcontract voor dit evenement met Terra Vitis Wine Company getekend. Terra Vitis Wine Company is onderdeel van De Oude Wijnhoeve uit Oudeschoot. Dit bedrijf heeft er met haar financiële bijdrage voor gezorgd dat de kosten voor de reis naar Busan voor zowel de fierljepdelegatie als voor de polsstokken en ander oefenmateriaal volledig zijn vergoed.

Foto's Martin de Jong Fotografie


©foto Martin de Jong

Nederlandse fierljepdelegatie voor de 4e TAFISA World Sport For All Games in Busan Zuid Korea op 18 september 2008.
v.l.n.r. achter: Delegatieleider Pieter Bult - Jaco de Groot - Bart Helmholt - Floris van Elzakker - Sponsor Ferencz Deli - Jacob Scherjon - (FLB vertegenwoordiger) Klaas Haanstra
voor: Johan Du Boeuff (Medische staf) - sponsor Valérie Deli- Wendy Helmes - Anna Jet Leyenaar - Eelco Tigchelaar (PBH vertegenwoordiger en contactpersoon Media)


©foto Martin de Jong

©foto Martin de Jong

©foto Martin de Jong

Foto's Marijke Tigchelaar



Foto's Arja Helmes