2003-06-12 10:41

Twijfel Nederlands Record Fierljeppen Jarno Knijff ongegrond

Persbericht Polsstokbond Holland:

Videobeelden van het nieuwe Nederlandse Record fierljeppen (17,76 meter) van Jarno Knijff hebben gezorgd voor enige begrijpelijke verwarring over de geldigheid van dit nieuwe record. Op de video is te zien dat deze fantastische sprong gemaakt werd op het, voorheen, Juniorenplankier in Polsbroekerdam.

Vanwege de explosieve groei van het aantal jeugd, jongens en dames ljeppers heeft de Polsstokbond Holland besloten voortaan met twee Jongens/ Dames schansen te springen. Door deze aanpak kan een wedstrijd sneller verlopen, wat de aantrekkelijkheid voor toeschouwers ten goede komt. Ook kunnen jongens en dames nu weer gewoon 3 in plaats van 2 sprongen per wedstrijd maken. Dat de strategie om de jongere garde ruimte te geven succes heeft mag blijken uit de voorlopig prachtige resultaten van dit seizoen.
De schansen zijn de afgelopen winter aangepast, zodat deze nauwkeurig voldoen aan alle, in de reglementen, gestelde eisen voor de jongens/ dames schans.
Er kan en mag dan ook geen enkele twijfel zijn over de geldigheid van records op deze schansen.

De Polsstokbond Holland verwacht middels dit bericht aan alle onduidelijkheid een einde te hebben gemaakt. De video is hier te bezichtigen
Video Nederlands Record Jarno Knijff

Wim Roskam
Secretaris PBH