PBH
2009-04-07 20:24

Besluitvorming seizoen 2009

Hieronder volgen, ter informatie en namens PBH bestuur en TC, enkele praktische besluiten rondom het komende seizoen

1. Data licentiespringen
Op de volgende data is het mogelijk om de licentie voor de 1ste en 2de klas wedstrijden te behalen.
- do 7 mei in Linschoten
- do 28 mei in Vlist
- do 25 juni in P'dam
- do 9 juli in Jaarsveld
- do 6 augustus alleen op aanvraag bij Ben v. Schaik

2. Promotie-degradatiemomenten
Op de volgende data wordt er (na de wedstrijden) besloten over promotie-degradatie.
- 23 mei
- 20 juni
- 11 juli
- 1 augustus

3. Grensverleggende materialen
Tijdens het TC overleg tussen de TC's van FLB en PBH is afgesproken dat nieuwe grensverleggende materialen uiterlijk 1 week (dus uiterlijk 2 mei) voor aanvang van het seizoen gemeld moeten zijn bij de secretaris of de voorzitter van de TC (Ad Knijff of Henry Helmes). Die grensverleggende materialen moeten goedgekeurd zijn voordat men ermee mag springen.

Grensverleggende materialen zijn voorlopig gedefinieerd als die materialen die collectief gebruikt worden, m.a.w. waarvoor de eigenaar anderen ook gelegenheid moet geven om mee te springen. (voorbeelden van collectief gebruikte materialen zijn nieuw type mat, polsstok of topjes)

4. Ontwikkelingen polsstokken
De ontwikkelingen die op dit moment plaatsvinden rond polsstokken hebben te maken met het verstevigen van de bestaande polsstokken (voor zover deze niet stevig genoeg zijn). Er worden door de bond dit seizoen geen 52 mm polsstokken aangeschaft.

5. Schansindeling en Mixklasse
Dit seizoen wordt er, zowel in de eerste als in de tweede klasse, voor het eerst gesprongen met een zogenaamde mixklasse. In de mixklasse zitten zowel Junioren als Senioren en deze klasse is van toepassing op alle Junioren en Senioren die niet in de Topklasse zitten.

Schansindeling 1e klasse:
schans A Senioren Topklasse en Mixklasse
schans B Junioren Topklasse en Dames Topklasse
schans C Jongens Topklasse en Jongens A
Voor de finale kwalificeren zich 5 Senioren, 5 Jongens, 3 Junioren en 3 Dames

Schansindeling 2de klasse:
schans B Mixklasse en Jongens B
schans C Jongens C en Dames A

6. Jeugdschans
De springers worden voor de wedstrijd gesplitst in een Jeugd A en Jeugd B klasse. De indeling is op basis van het klassement en de gemiddelde afstand per springer.

7. Compensatiewedstrijden
De compensatiewedstrijd is een wedstrijd die in eerste instantie gepland is om een eerder afgelaste wedstrijd in te halen. Indien er geen wedstrijd ingehaald hoeft te worden, dan zal er een gewone competitiewedstrijd zijn in Linschoten (conform kalender).

8. Loten van de springvolgorde
Komend seizoen zal er één wedstrijd zijn waarin een proef gedaan wordt met het "loten" van de wedstrijdvolgorde. Hiervoor is de eerder genoemde compensatiewedstrijd aangewezen.