2003-07-20 23:04

Ronald Overbeek verrassende winnaar in Jaarsveld

Tijdens de avondwedstrijd fierljeppen, van afgelopen zaterdagavond in Jaarsveld, is de dagtitel bij de senioren verrassend gewonnen door Ronald Overbeek.

Het was voor de 36 jarige fierljepper uit Benschop zijn eerste dagtitel van dit seizoen, en daar had ik, aldus een dolgelukkige Ronald, nooit meer op durven hopen. Overbeek, die al sinds 1980 aan wedstrijden meedoet, en inmiddels een record aantal sprongen ( 1151 om precies te zijn) achter zijn naam heeft staan, kwam tot een prima afstand van 17.26m. Op slechts 2cm werd hij gevolgd door Remco van de Berg uit Lopikerkapel, die dus 17.24m sprong. Erik Bos, uit Waarder, werd met 16.82m derde. Theo van Kooten, leider in het afstandenklassement bij de senioren, moest helaas na zijn eerste sprong de wedstrijd, in verband met een blessure, de wedstrijd staken.

Margriet Kamphof, uit Linschoten, won met 13.68m opnieuw de titel bij de dames. Het was alweer de elfde dagtitel, uit twaalf wedstrijden, voor Margriet. Gelieny v.d. Paauw uit Montfoort, kwam weer enkele centimeters tekort, en werd met 13.50m tweede. Met een hele mooie 13.39m, haar beste seizoensprestatie, werd Willeke van Dijk uit Linschoten, derde.

Met zijn twaalfde dagtitel op rij won Jarno Knijff de titel in de jongensgroep. De regerend Nederlands kampioen, en nationaal recordhouder met een afstand van 17.76m, kwam deze avond tot een prima prestatie van 16.94m. Floris van der Elzakker uit Linschoten werd met een hele mooie 14.63m tweede, en Corne Spruit uit Snelrewaard sprong zich met 13.02m naar een derde plek.

Jochem Faassen uit Woerden, uitkomend in de junioren B-groep, werd met 14.50m derde in de junioren-groep. Gerwin van Vliet ook uit Woerden, naderde zijn persoonlijk record tot op slechts 40 cm, en werd met 15.58m tweede. Jaco de Groot uit Kamerik, die deze avond op jacht was naar het schansrecord, wat met 17.85m al sinds 1975 op naam staat van Aart de With, wist met 16.86m, ook zijn twaalfde titel op rij, de dagtitel in de junioren-groep te pakken.

Volgende week gaan de meeste fierljeppers naar It-Heidenskip, waar dan de Nationale Fierljepmanifestatie wordt versprongen. Zaterdag 2 augustus is er dan weer vanaf 13.30 springen in Polsbroekerdam.