2009-08-02 16:55

Verslag en foto's van jeugdwedstrijd (vrijdag 31 juli)

Door Jeannette van Schaik

Hollands Kampioenschap Jeugd A en B te Linschoten 2009.

Een wedstrijd op vrijdagavond is wel vreemd, maar de jeugd is altijd in voor een polsstokwedstrijd.

Het is midden in de vakantie en er meldden zich 19 springers dit keer bij Mieke. En met zulk prachtig weer reden genoeg om 3 rondes te springen.

In de eerste ronde van de jeugd A was het Robert Benschop die ruim de 7 meterlijn passeerde. Het bleek deze ronde moeilijk genoeg voor de rest van de springers om verder als 7.42 meter te springen.

Siska den Hartogh deed een goede poging. Zij landde bij 7.11 meter in het zandbed.

Fabiƫnne Overbeek sprong net iets verder en nam bezit van de tweede plaats met 7.18 meter.

Lucas van Eijk kon het nog iets beter en nam de tweede plaats over met 7.35 meter.

Even later was het Judith Mulder, zij had al genoeg kilometers in de benen, zij had immers de Nijmeegse Vierdaagse er opzitten afgelopen week. Dan is zo’n stukje naar de stok toe niets. Dus zette ze goed in en nam met 7.25 meter de derde plaats in beslag.

Robert Benschop wilde toch meer zekerheid nu er zoveel springers de 7 meterlijn passeerde. Hij ging in de tweede ronde goed over en wist tot een mooie 8.17 meter te komen. En zo dacht Robert er misschien te zijn.

Een paar sprongen later sprong echter Lucas van Eijk. En dat het bij de jeugd ook om de centimeters gaat bleek wel weer. Lucas ging ook goed over. En het talent in de dop kwam precies 1 centimeter verder als Robert. Met 8.18 meter liet hij iedereen weer een plaatsje zakken. Hier had niemand een antwoord op.

Alleen Elza Baas deed een verwoedde poging om ook in de prijzen te vallen. Met een mooi nieuw PR van 7.50 meter sprong zij zich naar de derde plaats.

In de derde ronde wilde Robert en Lucas beiden nog een supersprong neerzetten. Maar helaas voor beiden lukte het net niet en was het resultaat een natsprong. Zo zie je maar weer dat er tussen een supersprong en een natsprong heel weinig zit.

Zo ging het de derde ronde voor Lieke van Schaik juist wel goed. Haar plan was om een 8 metersprong neer te zetten. Dat was net iets te ver. Maar met een nieuw PR van 7.80 meter ging ze al een heel eind in de richting en nam met deze afstand de derde plaats over van Elza Baas.

Uitslag:

1ste Lucas van Eijk met 8.18 meter Hollands Kampioen jeugd A
2de Robert Benschop met 8.17 meter
3de Lieke van Schaik met 7.80 meter

Bij de jeugd B werd er ook goed gesprongen. Tom Vendrig zette de eerste 6 metersprong neer. Een afstand van 6.13 meter bleek niet heel moeilijk om voorbij te springen.

Luuk Strien sprong iets verder naar 6.15 meter. En Lennart Baas kon nog iets verder en zette een te verbeteren afstand van 6.28 meter neer.

In de tweede ronde kwam Tom Vendrig weer in beeld. Hij was al in beeld door heel goed het scorebord van de jeugd bij te houden, maar dit keer met zijn sprong. Het lukte hem de 7 meterlijn met 22 centimeter te passeren. Hij mocht het zelf heel trots op het bord laten zien. Een mooie afstand waar hij een volle ronde mee aan kop ging.

Ook Joriene Baas kwam in beeld door een mooi nieuw PR te springen van 6.80 meter, waarmee zij de tweede plaats in bezit nam.

Doordat Tom de derde ronde nat ging, moest hij afwachten tot het einde van de wedstrijd of er nog iemand verder kon springen. Want voordat de laatste gesprongen heeft kun je nooit zeggen wie de winnaar is. En daar heel onverwacht kwam Luuk Strien weer. Hij ging goed en ook Luuk sprong tot zijn eigen verbazing weer een nieuw PR. Hij had mij al gezegd dat hij net zo goed wilde gaan springen als zijn broer Freek. Nou Luuk je bent goed onderweg, Freek mag wel op gaan passen als jij nu al zo goed springt. Met 7.30 meter nam Luuk de leiding over. Er werden natuurlijk nog vele verwoedde pogingen gedaan, maar het mocht deze keer niet baten.

Hiermee is de uitslag:

1ste Luuk Strien met 7.30 meter Hollands Kampioen jeugd B
2de Tom Vendrig met 7.22 meter
3de Joriene Baas met 6.80 meter