2010-03-26 11:04

PTH Groep nieuwe hoofdsponsor Ljeppersklub Buitenpost

Kollumerzwaag - Ljeppersklub Buitenpost heeft voor de komende drie jaar in PTH Groep haar nieuwe hoofdsponsor gevonden.

“De Ljeppersklub wilde graag een hoofdsponsor die reeds betrokken is in de fierljepperij en waar we deze saamhorigheid ook mee kunnen delen“, aldus Dijkstra van de Ljeppersklub. Het fierljeppen heeft de directie van PTH Groep altijd enorm aangesproken. “Een échte Friese topsport waar we als Friezen trots op mogen zijn. Daarnaast zijn enkele personeelsleden actief bij de fierljepvereniging betrokken. Met de sponsoring van Ljeppersklub Buitenpost wil PTH Groep haar Friese karakter en mentaliteit nog verder uitdragen naar landelijke opdrachtgevers.“

Nederlands Kampioenschap fierljeppen
Als oudste fierljepvereniging van Friesland heeft Ljeppersklub Buitenpost in 2010 de eer het Nederlands kampioenschap fierljeppen te organiseren. “Inmiddels is onze fierljepaccommodatie aan de Swadde in Buitenpost grondig gerenoveerd. Wij zijn klaar voor het NK fierljeppen op 28 augustus aanstaande“, aldus Dijkstra. PTH Rental zal het NK fierljeppen volledig faciliteren.

Ljeppersklub Buitenpost groeit
De fierljepvereniging groeit, elk jaar is er een aanwas van jeugdleden. Deze jeugdleden komen onder andere voort uit acties waarbij basisschoolkinderen van groep 6, 7 en 8 vier trainingen mogen bijwonen. Ook komen ze uit de introductiedagen van het AOC en Lauwers College en andere scholen uit de omgeving. Natuurlijk zijn nieuwe leden en geïnteresseerden van harte welkom om eens mee te trainen of een kijkje te komen nemen.