2003-11-13 17:33

Sportgala staat in teken van verkiezingen

De sportredactie van de Goudsche Courant, die samen met de gemeente Gouda en de Verenigde Goudse Sport Organisaties (VGSO), tekent voor de organisatie van het Sportgala, draagt in elke categorie drie kandidaten voor. Het gaat om de onderstaande kandidaten...

Uit de Goudsche Courant van 12 november

Arno van den Broek (sledehondenrenner uit Gouda), Said Kanfaoui (atleet uit Gouda) en Dicky Palyama (badmintonner uit Gouda) in aanmerking.
Daniëlle de Bruijn (waterpoloster van het Goudse GZC DONK), Iris Slappendel (wielrenster uit Ouderkerk a/d IJssel) en Judith Vis (atlete uit Moordrecht) betwisten elkaar de titel van Sportvrouw.
De keuze voor Sportploeg moet worden gemaakt uit de dammers van Damlust (Gouda), de voetballers van Nieuwerkerk en de volleybalsters van VSTS (Bodegraven).
Voor Sporttalent komen in aanmerking karateka Sayra Aarts (Gouda), polsstokverspringen Jarno Knijff (Kamerik) en zwemmer Robert Lijesen (Nieuwerkerk).

Elders op deze pagina staat een korte beschrijving van alle genomineerden.
Een jury bestaande uit een aantal journalisten zal uit de genomineerden de winnaar aanwijzen. Die jury bestaat uit Wim de Lange, Erik Winkster (beiden sportredactie Goudsche Courant), Boudewijn Dijkstra (algemeen redacteur Wegener huis- aan huisbladen), Gerrit Schinkel (RTV Gouwestad) en Koert Westerman. De laatste, als schrijvend journalist werkzaam bij Voetbal International en tevens vrijwel elke week voor RTL5 op pad als voetbalcommentator, heeft op het Sportgala ook de centrale presentatie in handen.
Behalve de eeuwige roem, bloemen en een blijvend aandenken voor alle genomineerden, krijgen alle individuele winnaars nog een reischeque van Kras Stervakanties ter waarde van 250 euro. De Sportploeg onytvangt een waardecheque van 400 euro.

Er is nog een beperkt aantal kaarten beschikbaar voor lezers van deze krant. Komende zaterdag wordt op de Lezersservice-pagina een bon afgedrukt. Bij het kantoor van de Goudsche Courant (Markt 26 in Gouda) kan op werkdagen tegen inlevering van die bon èn betaling van 2,50 euro per persoon een toegangskaart worden verkregen.
In sporthal De Mammoet in Gouda wordt vrijdagavond 21 november bekendgemaakt wie zich een jaar lang Sportman, -vrouw, -ploeg en -talent van Gouda en (verre) omstreken mag noemen. Vorig jaar kwamen die titels in handen van respectievelijk biljarter Gerard Johler (Gouderak), turnster Verona van de Leur (Waddinxveen), de golfers van IJsselweide (Gouda) en het meisjes-adspirantenteam van waterpoloclub GZC DONK (Gouda).