2010-09-10 10:51

Open Monumentendag 2010

Zaterdag 11 september 2010 is het Open Monumentendag. Het bedrijventerrein ’De Copen’, ook wel de tiende kern van de gemeente Lopik genoemd,

staat van 10.00 - 17.00 uur in het teken van de geschiedenis en ontwikkeling van bedrijven in Lopik. Voor deze gelegenheid geen Open Monumentendag maar Open Bedrijvendag dus.

Deelnemers
Jeva Metaalbewerking, GPI, Demar heiwerken, Radiair, Lekkerkerker machinehandel en Lokkia zetten hun deuren open. De werkgroep Open Monumentendag en de deelnemende bedrijven hebben een aantrekkelijk programma samengesteld en nodigen u van harte uit deze dag mee te beleven. Beleven, want er is niet alleen van alles te zien maar zeker ook van alles om zelf uit te proberen, te maken en te ervaren.
De opengestelde bedrijven zijn te herkennen aan de vlag met het logo van Open Monumentendag.

Leerbedrijf
Een aantal van de opengestelde bedrijven is ook leerbedrijf. Een leerbedrijf is een bedrijf waar een scholier die een opleiding volgt stage kan lopen. Vaak zijn dit opleidingen waarbij de scholier slechts een of twee dagen per week naar school gaat. De overige dagen is de scholier dan op het leerbedrijf om de theorielessen van de opleiding in de praktijk te oefenen.

Maatschappelijk betrokken
De opengestelde bedrijven zetten zich ook in op maatschappelijk terrein door onder andere het sponsoren van locale verenigingen, zoals de tafeltennisvereniging in Lopik, de Polsstokbond Holland, afd. Jaarsveld, VV Cabauw, VV Benschop, SV Lopik, het Kindervakantiewerk in Lopik en Wayne’s Racing team.

Informatie
De centrale informatiepunten zijn bij Jeva Metaalbewerking, Bedrijfsweg 3 te Lopik en bij Lekkerkerker Machinehandel, Handelsweg 2 te Lopik. Daar kunt u een gratis programmaboekje en routebeschrijving ophalen. Wij raden u aan de aanbevolen route te volgen, zodat u zo weinig mogelijk zult missen van de te bezichtigen bedrijven.

De Werkgroep Open Monumenten Dag Lopik en de deelnemende bedrijven wensen u een hele plezierige dag toe op het bedrijventerrein De Copen. Kom het beleven.

Flyer van de open dag