2003-11-23 9:27

In de voetsporen van een levende legende

Uit de Goudsche Courant

Om nu al te stellen dat Jarno Knijff in de voetsporen zal treden van zijn illustere voorganger Aart de With (veelvuldig nationaal kampioen en nog steeds houder van het Nederlands record met een afstand van 19.40 meter) gaat net even te ver. Er kan immers nog veel (blessure) gebeuren met Knijff op zijn weg naar de absolute top van 'fierljeppend' Nederland.

Polsstokverspringer Jarno Knijff.
(foto Martin Droog)

Maar dat de Polsstok Bond Holland (PBH) in Knijff een ongemeen groot talent in huis heeft, staat buiten kijf.

Afgelopen seizoen won Knijff (van 21 januari 1987) zo ongeveer alles wat er voor hem in de categorie jongens te winnen viel. Hij stak in zijn leeftijdsgroep met kop en schouders boven de concurrentie uit. Ook de jeugdige Friezen konden hem tijdens het Nederlands kampioenschap niet stoppen. Knijff werd voor de tweede keer op rij nationaal kampioen.

Als 16-jarige overbrugt hij reeds afstanden waar een (ervaren) senior zich niet voor hoeft te schamen. Hij was aan de vooravond van het seizoen 2003 houder van het NK-record voor jongens met een afstand van 16.99, sprong dat record in Linschoten deze zomer met 17.35 meter uit de boeken en om zijn progressie nog eens te onderstrepen, overbrugde hij in Polsbroekerdam de onwaarschijnlijke afstand van 17.80 meter.

Naschrift: Afgelopen vrijdag waren in Gouda de verkiezingen voor sportman/vrouw/team en talent van het jaar. Jarno Knijff was genomineerd voor de titel van Sporttalent van het jaar.
Helaas moest hij deze titel laten aan het 18-jarige zwemtalent Robert Leijsen.