2010-12-06 16:21

Een gaaf avondje met Johnny de Mol

Door Thewis Hobma

24 oktober heb ik een mooie opname dag mogen meemaken voor het programma Beat de Mol.

Met een klein, naar, bijsmaakje. ( sorry mr de Groot)

In dit programma gaat Johnny de Mol de strijd aan tegen een bekende Nederlander. De twee zoeken in een dorp of stad naar talent om ze te helpen in een strijd die uitgevochten wordt in een studiospel.

In Juli waren locatie scouts in IJlst geweest en uiteraard waren ze direct onder de indruk van het fierljeppen. We waren net bezig met een demo en training, de dames hebben hier een uurtje van genoten. Reinder, Rein Rijpma ( wie kent hem nog?) en ikzelf, Thewis, waren uitgenodigd om uit te vechten wie van ons de sterkste armen had. Dit mocht gelukkig in een fierljep battle, anders was ik tegen de heer Rijpma kansloos geweest.

De dag van de opnames was het weer, hoe kan het ook anders begin oktober, druilerig. Gestaag kwam de regen op ons en de kleine groep toeschouwers neer. Bij aankomst van Johnny en camera waren we “fanatiek aan het trainen“. Ondanks de regen hebben we allemaal een sprongetje gemaakt. Rein was zo sportief met een wandeltempo de stok te pakken en zo een mooie natsprong te maken.

Voor mijn sprong vroeg Johnny de Mol mij hoe goed ik eigenlijk was. Geheel naar waarheid antwoordde ik winnaar te zijn geweest van Redbull de Fierste ljepper en verder een topklasse springer in Friesland. De heren van Talpa vertelden mij dat het noemen van Redbull niet de bedoeling was. Hun voorstel was; Zeg maar dat je Nederlands Kampioen de Fierste Ljepper bent. Ik akkoord. Na mijn sprong land ik in het zand met direct een camera in mijn gezicht. Johnny vraagt:’’ Zeg hoe goed ben je eigenlijk’’? ik antwoord:’’ Ik ben Nederlands Kampioen….. “ Op dat zelfde moment springt Johnny mij schreeuwend in de armen en roep WoW een Nederlands Kampioen!! Ik denk K*t…. Hierbij dus mijn excuses aan Jaco, dit was absoluut niet mijn bedoeling!!

Na dit kleine debacle mocht ik nog een wedstrijd touwtrekken tegen een sportschoolkerel. Met een beetje meer gewicht en wat meer techniek was deze pot vlot voorbij. Op naar Baarn en de opname studio.

Een busje geregeld door Talpa en een hele opname dag voor de boeg kom ik mijn tegenstander tegen. Ook Hans Klok is bezig geweest met het zoeken naar sterke armen. Hij vond de drievoudig Nederlands kampioen Sterkste Man in de junioren groep. Tegen deze kerel ( 135 kg spier) mocht ik dus iets met sterke armen doen. Lekker is dat.

Wat verder tijdens de opname dag is gebeurd kan komende dinsdag gezien worden op Veronica. Programma Beat de Mol.

Groet Thewis