2003-11-29 12:21

Nominatie springer/ talent van het jaar 2003

De nominaties van de springer van het jaar en het talent van het jaar zijn bekend.

Nominaties Springer van het Jaar

Margriet Kamphof Margriet Kamphof deed in alweer haar 14de seizoen als actief springer iedereen versteld staan. Tijdens de Nederlandse Fierljep Manifestatie kaapte zij niet alleen de titel weg voor de Friese dames, maar sprong zij ook de tweede afstand ooit gesprongen door een vrouw. De 15.22 meter betekende een schitterend Hollands record. Tevens sprong Margriet haar beste klassement ooit en staat zij nu achter Tineke Vlieger tweede op de Hollandse ranglijst aller tijden.
Zij is al jaren ook organisatorisch zeer actief voor de polsstoksport.
Jaco de Groot Jaco de Groot won als eerste jaars junior alle wedstrijden waaraan hij deelnam. Hoogtepunten waren natuurlijk zijn Nederlandse titel, de NFM titel en het bondskampioenschap. Jaco is, met 17 jaar en 58 dagen, de jongste springer die ooit over de 18 meter sprong. Een prestatie die ook door de recordverslinder Jarno Knijff en zijn sportieve Friese rivaal Piet Scherjon niet meer verbeterd kan worden.
Theo van Kooten Theo van Kooten was dé nieuwkomer van het jaar 2003. Als 34 jarige begon hij aan zijn eerste seizoen. In zijn eerste wedstrijd sprong hij meteen 16.92 meter, een nooit eerder vertoonde prestatie. In de loop van het seizoen verbeterde hij deze afstand een aantal malen om uiteindelijk te komen tot 18.42 meter. Theo won zes wedstrijden en behaalde de finale van het Nederlands Kampioenschap. In de klassementsranglijst aller tijden is hij na Aart de With nu de tweede Hollander.

Nominaties Willem Brouwer Bokaal

Wendy Helmes Wendy Helmes kwam dit jaar over van de jeugdschans (waar zij vorig jaar het jeugdklassementsrecord aller tijden behaalde) en deed dat op spectaculaire wijze door onmiddellijk een serie van 9 persoonlijke records neer te zetten. In de strijd met de grote meiden won zij regelmatig de hoofdprijs in de Dames B categorie. Wendy won met haar serie persoonlijke records ook het familie Brouwer Plateau voor die springer die het vaakst zijn/ haar p.r. verbeterde
Lianne van der Wijk Lianne van der Wijk verliet eind seizoen 2002 de jeugdschans en brak dit seizoen door bij de Dames. Haar 13.05 was de verste afstand voor een 13-jarige PBH Dame ooit. Lianne verbrak dit seizoen 4 maal haar persoonlijk record.
Floris van Elzakker In de schaduw van Jarno Knijff kwam Floris van Elzakker dit jaar tot zeer bijzondere prestaties. Floris verbeterde zijn persoonlijk record 5 maal en met maar liefst 2.66 meter. Met zijn resulterende 16.68 meter staat hij na Jarno Knijff op de tweede plaats aller tijden in de Jongens categorie. Zijn uitstekende derde plaats op het Nederlands Kampioenschap was een bekroning op dit prachtige seizoen.

De winnaars van de prijzen worden bekend gemaakt op 27 december tijdens het jaarlijkse volleybal festijn van de Polsstokbond Holland. Locatie: De Wiekslag in Lopik
Tijd prijsuitreiking 22:30 uur
Het volleybaltoernooi begint om 18:00 uur.