2011-06-12 18:00

RED BULL DAAGT FIERLJEPPERS OPNIEUW UIT DE GRENZEN VAN HUN SPORT TE VERLEGGEN

Kwalificaties Red Bull Fierste Ljepper 25 juni in Vlist en 5 augustus in Bergum (Burgum)

Een 14 meter lange polsstok, een 2.5 meter hoge schans en water van 3 meter diep hebben vorig jaar tijdens Red Bull Fierste Ljepper in hartje Utrecht de grenzen doen vervagen van de oudste extreme sport van Nederland: fierljeppen. In september organiseert Red Bull deze wedstrijd opnieuw in samenwerking met de fierljeppers op een locatie die later bekend wordt gemaakt. Dit jaar gaat de uitdaging nóg een stapje verder: een kleinere en verplaatsbare zandbak. Wil jij de uitdaging aangaan en je kwalificeren voor Red Bull Fierste Ljepper? Meld je dan nu aan voor de kwalificaties op 25 juni in Vlist en/of 5 augustus in Bergum (Burgum) door een mail te sturen naar info@nl.redbull.com, vermelden in de onderwerpregel: AANMELDING RBFJ en in de mail vermelding van je naam, club, rugnummer, geboortedatum, telefoonnummer, emailadres en datum van de kwalificatie(s) waaraan je mee wilt doen.

Wedstrijdformat kwalificaties
Tijdens de kwalificatiewedstrijd in Vlist en in Bergum (Burgum) verschijnen er 48 fierljeppers van zowel de Friese als de Hollandse bond aan de schans. Bij meer dan 48 aanmeldingen wordt er gekeken naar de ranking in de competitie op dat moment. 16 mannen en 8 dames van Polsstokbond Holland en 16 mannen en 8 dames van de Friese Fierljeppers Bond (Frysk Ljeppers Boun) krijgen 4 kansen om een zo ver mogelijke sprong neer te zetten. Wil je al je kansen voor een plek op Red Bull Fierste Ljepper benutten en ben je 16 jaar of ouder, meld je dan aan voor beide kwalificatiewedstrijden. De verste sprong telt!

Aanmelding t/m 18 juni: De wedstrijd van 18 juni telt nog mee voor je plaats in het klassement. Je ontvangt uiterlijk 21 juni de definitieve uitnodiging voor de kwalificatiewedstrijd van 25 juni.

Locaties en tijden
25 juni, start wedstrijd 13.00 uur in Vlist 5 augustus, start wedstrijd 18.30 uur in Bergum (Burgum)

Wil je het laatste nieuws over Red Bull Fierste Ljepper 2011 bekijken en foto’s en video’s van Red Bull Fierste Ljepper 2010 zien? Ga naar redbull.nl!