profiel dymphievanrooijen
2012-01-15 20:14

Dymphie van Rooijen springer van het jaar 2011

Gerwin Kastelein uit Zegveld jongste “talent van het jaar”

Linschoten: Afgelopen zaterdag is Dymphie van Rooijen uit IJsselstein gekozen tot polsstokverspring(st)er van het jaar. Gerwin Kastelein uit Zegveld werd verkozen tot het grootste talent van 2011.


Dymphie van Rooijen, springer van het jaar


Gerwin Kastelein, talent van het jaar

Erelid en topspringer in de jaren 70/80 van de vorige eeuw Teus Eikelenboom uit Jaarsveld maakte de winnares bekend en vertelde dat toen hij in 1972 deze ereprijs won hij dat deed met “slechts” een Hollandse titel en een tweede plaats op het (eerste) NK. De genomineerden van dit jaar zouden het met hun prestaties in 2011 vast allen van hem gewonnen hebben. Het tekent volgens Eikelenboom het huidige tijdperk van onze sport in de Hollandse regio. Naast Dymphie van Rooijen waren Rian Baas uit Oudewater en Erwin Timmerarends uit Montfoort genomineerd.

Jaco de Groot, de topspringer uit Woerden van het huidige uur, reikte de Willem Brouwer bokaal uit aan Gerwin Kastelein uit Zegveld. Gerwin Kastelein werd daarmee het jongste talent van het jaar ooit. Gerwin Kastelein die alle leeftijdsrecords brak in 2011 en tevens Nederlands Kampioen bij de jeugd t/m 11 jaar werd nam daarmee opnieuw een bijzondere prijs mee terug naar Zegveld. De spiksplinternieuwe vereniging in Zegveld heeft met Gerwin Kastelein een wel heel bijzonder talent in huis. Naast Gerwin Kastelein waren ook Gerianne Boer uit Kamerik en Julia van Eijk uit Haastrecht genomineerd voor de titel.

De klassementsprijzen voor het NEXT Vastgoed klassement werden uitgereikt door Nico Harkes. De directeur/ eigenaar van sponsor NEXT Vastgoed bood de klassementswinnaars naast de op naam gebrachte klassementsshirts ook een gezellig etentje aan. Jaco de Groot, Dymphie van Rooijen, Wilco van Amerongen (Benschop) en Erwin Timmerarends hoorden het als winnaars lachend aan en bedankten de heer Harkes voor de bijzonder aardige attentie.

Herman Stigter uit Jaarsveld reikte het Willem Brouwer plateau uit aan Pim Hoogendoorn uit Linschoten. Hij wist in 2011 maar liefst tien maal zijn persoonlijk record te verbeteren en bracht dit van 13.32 meter naar 16.02 meter. Deze laatste afstand sprong Pim Hoogendoorn op het Nederlands Kampioenschap op zijn thuisschans. Herman Stigter reikte ook de Bert Hertog bokaal uit aan Jaco de Groot, Dymphie van Rooijen, Rian Baas en Erwin Timmerarends. Zij wisten het vaakst te winnen in een serie van vijf wedstrijden vernoemd naar de in 2007 overleden journalist en enthousiast volger van het polsstokverspringen Bert Hertog.

Het prijzenfestival vond traditiegetrouw plaats na afloop van het jaarlijkse volleybaltoernooi van de PBH. In sporthal de Vaart en naastgelegen café in Linschoten werden volleybaltoernooi, prijsuitreiking en nieuwjaarsfeest gecombineerd tot een mooie avond. Aan het volleybal deden twaalf teams mee evenals een aparte jeugdcompetitie van nog eens zes teams. Het team Vlist 1 won het volleybaltoernooi en nam de titel over van Linschoten. Bij de Jeugd won het team Polsbroekerdam jeugd 1 en zij namen de titel over van de "color chicks".

Meer informatie over de genomineerden

Foto's Annie van de Geer

Prijsuitreiking



















































Volleybal