logo-jaarsveld.jpg
2012-04-27 22:04

Lintje voor 235 mensen in provincie Utrecht

En 1 daarvan was Teus Eikelenboom!

De dag voor Koninginnedag regent het! Elk jaar weer! Dit jaar (omdat Koninginnedag op maandag valt) regende het al op 27 april!

Geen mannen (zoals het liedje doet geloven) maar Lintjes!! Lintjes? Neen een Koninklijke onderscheiding!

Vrijdag morgen 27 april werden er in het Dorpshuis van Benschop vijf koninklijke onderscheidingen utigereikt aan mensen die veel voor het verenigingsleven, de omgeving of de mensheid in het algemeen hebben betekend of (in het geval van Teus) nog betekenen.

Teus Eikelenboom is een begrip binnen het Hollandse polsstokverspringen en met name binnen de polsstokvereniging Jaarsveld. Hij was één van de eerste wedstrijdleiders toen dat werd ingevoerd, hij was één van de eerste gediplomeerde trainers (1987) van de bond, hij was erbij op het eerste NK, toen sprong hij al vele jaren, en werd op het eerste NK…. Tweede achter Roel Bokke Span. Hij heeft Jaarsveld mede begeleid tot de vereniging en in het geval van Teus tot de accommodatie die het nu is, één van de modernste, en beste accommodaties die er zijn in Nederland. Waar het altijd goed springen is en goed toeven is op de oevers van de Lek!

Natuurlijk heeft Teus veel meer gedaan, maar als ik begin te schrijven hou ik niet meer op! Denk aan de 25 jaar dat hij de demo’s geleid heeft, het voorzitterschap van de TC!

Erelid van de Bond en de vereniging Jaarsveld was hij al en nu dus ook koninklijk erkend als polsstokdwaas in de meest positieve zin van het woord, 40 jaar vrijwilliger is hij al voorbij en als het aan Teus en aan ons ligt redt hij de 50 ook nog.

Namens de vereniging… van harte gefeliciteerd!