logo-NFB.jpg
2012-05-08 9:30

Impressie van de NFB trainerscursus in Linschoten

Op 5 mei 2012 kwamen de deelnemers aan de trainerscursus niveau 1 van de NFB weer bijeen in het clubgebouw van de Polsstokclub Linschoten.

Na zich te hebben opgewarmd met een bakje koffie of thee, werd om 09:00 uur begonnen met de cursus. Vandaag was Rimmer Abma uit Heeg de cursusleider.

Er werd eerst nog even een aantal punten doorgenomen. Daarna kregen diverse personen één opdracht, onder andere: verzorgen warming-up, klimmen, met oefenpolsjes springen, waarbij een onderdeel van de sprong werd beoefend. Bij al deze opdrachten was het de bedoeling, dat de aangewezen trainer van dat moment, de springers aanwijzingen gaf, wat bij dat onderdeel van de sprong nog voor verbetering vatbaar was. Rimmer gaf aan het eind van deze ronde nog enkele belangrijke tips.

Hierna kwam men weer in het clubgebouw bijeen om de diverse opdrachten te evalueren. Eerst door henzelf, dan de andere cursisten en op het laatst, wanneer iets niet werd genoemd, door Rimmer. Na het zoveelste bakje koffie of thee, want de temperatuur was niet aangenaam, ging men naar buiten om nog door te nemen hoe en wat er komt te kijken als men aanwezig is/helpt bij een wedstrijd: het harken, opmeten van de afstand (goed opletten waar het stokje moet komen te staan), zetten van de pols, het mikken enz.

Voor een leek was deze morgen ook leerzaam, wat er allemaal komt te kijken bij een sprong.

Om half een ging een ieder huiswaarts en was deze morgen volgens mij goed besteed door de cursisten. Iedereen was enthousiast (ondanks het koude weer) en volgde met gretigheid de aanwijzingen en opmerkingen van Rimmer.

Op zaterdag 19 mei wordt door Pieter Bult en Rimmer Abma het examen afgenomen. Een ieder die hiervoor slaagt, mag zich assistent trainer noemen. Hij of zij kan nu bij de vereniging de trainers nog beter helpen dan voorheen.

Hieronder enkele foto’s, waarbij op de groepsfoto staan:
Paul van Meijeren, Rian Baas, Joanne van de Geer, Sander van Vliet, Wilco van Amerongen, Corné Lekkerkerker, Rick Boer, Eline Duurkoop, Marjan Duurkoop-de Groot, Remco Benschop, Gerianne Boer, Ton van den IJssel en als cursusleider Rimmer Abma. Niet aanwezig waren Geert van Ingen en Lambert Groothedde.

Foto's