2012-12-16 16:00

Wilco van Amerongen springer van het jaar 2012

Benschop: Afgelopen zaterdag is Wilco van Amerongen uit Benschop gekozen tot polsstokverspringer van het jaar. Ricardo Faaij uit Haastrecht werd verkozen tot het grootste talent van 2012.

De winnaars van deze ereprijzen werden bekend gemaakt door de voorzitter van de Polsstokbond Holland Jan Kooijman en Erelid en oud-topspringer Aart de With.

Junior Wilco van Amerongen won in 2012 alle beschikbare prijzen in zijn leeftijdscategorie. De titel Springer van het Jaar was daarmee zeer verdiend en meteen zijn vierde grote titel van 2012 (hij won ook de NFM, het Hollands Kampioenschap en het Nederlands Kampioenschap). Naast Wilco van Amerongen waren ook Bastiaan de Bruijn uit Lopik en Theo van Kooten uit Haastrecht genomineerd voor de prijs.

Ricardo Faaij maakte in 2012 een grote progressie door en wist het klassement bij de Jongens na een prachtige inhaalrace in de laatste wedstrijden te winnen. Naast Ricardo Faaij waren ook Joriene Baas uit Oudewater en Ronald van Bemmel uit Utrecht genomineerd voor de prijs .

De klassementsprijzen voor het NEXT Vastgoed klassement werden uitgereikt door Nico Harkes (directeur/eigenaar van NEXT Vastgoed). Jaco de Groot (Woerden), Dymphie van Rooijen (IJsselstein), Wilco van Amerongen (Benschop) en Ricardo Faaij (Haastrecht) wonnen de klassementen in hun categorie en kregen het felbegeerde leidershirt.

Herman Stigter uit Jaarsveld reikte het Willem Brouwer plateau uit aan Joriene Baas uit Oudewater. Zij wist in 2012 maar liefst elf maal haar persoonlijk record te verbeteren en bracht dit van 10.08 naar 12.65 meter. Herman Stigter reikte ook de Bert Hertog bokaal uit aan Jaco de Groot (Woerden), Wendy Helmes (IJsselstein), Wilco van Amerongen (Benschop) en Jens Vlasveld (IJsselstein). Zij wisten het vaakst te winnen in een serie van acht wedstrijden vernoemd naar de in 2007 overleden journalist en enthousiast volger van het polsstokverspringen Bert Hertog.

De eerder dit jaar afgezwaaide bestuursleden Leo Roskam (Lopik) en Pieter Hielema (Kockengen) werden bedankt voor hun bijdrage in de afgelopen jaren en werden benoemd tot Lid van verdienste van de Polsstokbond Holland.

Het prijzenfestival vond traditiegetrouw plaats na afloop van het jaarlijkse volleybaltoernooi van de PBH. In sporthal de Bosrand en naastgelegen kantine van VV Benschop werden volleybaltoernooi, prijsuitreiking, vrijwilligersavond en eindejaarsfeest gecombineerd tot een mooie avond. Aan het volleybal deden tien teams mee evenals een aparte jeugdcompetitie van nog eens vijf teams. Het team Vlist 1 won het volleybaltoernooi en prolongeerde de titel. Bij de Jeugd won het team Linschoten jeugd 2 en zij namen de titel over van Polsbroekerdam.

Foto's

























































































Volleybal