PBH
2013-05-28 0:41

Van het bestuur

Bericht rondom interpretatie van het p/d reglement

Afgelopen zaterdag heeft er een incident plaatsgevonden over een mogelijk verkeerde interpretatie van het promotie-/degradatiereglement. Het hoofdbestuur van de PBH wil hier graag een korte toelichting over geven.

In overleg met de TC is besloten dat de manier van interpreteren van het promotie-/degradatiereglement afgelopen zaterdag niet op de manier is gegaan, zoals deze beoogd was bij het opstellen van dit reglement. De TC zal aan het bestuur van de PBH een voorstel doen om dit reglement aan te passen. Tot aan deze eventuele reglementswijziging is het niet meer toegestaan om buiten de p/d-momenten te promoveren of te degraderen.

Er is op dit moment nog geen besluit genomen of de afstanden van de betreffende springer meetellen voor het klassement. Om dit besluit te nemen zal er voor dit incident een eenmalige geschillencommissie onder leiding van Douwe Boersma in het leven worden geroepen. Deze zal in ieder geval voor 7 juni (nationale competitie in Bergum) uitspraak doen over het wel of niet meetellen van deze afstanden.

Indien u verdere vragen heeft kunt u contact opnemen met de secretaris van de PBH. Te bereiken via floris.van.elzakker@pbholland.com.

Met sportieve groet. Bestuur PBH.