2004-04-06 1:20

De Polsstokbond Holland zet ingeslagen weg voort

Gerard Hack gekozen tot nieuwe voorzitter

Polsbroekerdam, 5 april 2004: Tijdens de Algemene Ledenvergadering (ALV) van de Polsstokbond Holland heeft het bestuur aangegeven de positie van de polsstoksport in de regio te willen blijven versterken. Het imago van het polsstokverspringen als typisch Nederlandse en dynamische cultuursport blijft daarbij van groot belang.

Op de ALV werden de nieuwe huisstijl en het nieuwe logo van de PBH gepresenteerd door de vice-voorzitter van de bond Erik Bos. "In de huisstijl komt het dynamische en Nederlandse karakter van de sport ten volle tot uitdrukking. We zijn hier erg trots op", aldus de vice-voorzitter.

De Polsstokbond kan daarnaast een nieuwe voorzitter presenteren. Gerard Hack, een ervaren bestuurder in de betonproducten industrie in Nederland werd door de leden gekozen en zal de komende drie jaar de voorzittershamer hanteren. "Uiteraard ben ik vereerd met deze uitverkiezing. De afgelopen winter heb ik mij verdiept in zowel de organisatie als het polsstokverspringen. De sport heeft veel mogelijkheden om de komende jaren verder te groeien en daar zal ik mij dan ook graag voor inzetten. Daarbij heb ik mij een aantal doelen voor ogen: Het uitvoeren van de beleidsdoelstellingen; Een professionelere structuur aanbrengen en promotie, naamsbekendheid en het culturele imago verbeteren".

Naast de nieuwe voorzitter zijn Corrinne Dubbelman (penningmeester), Leo Roskam (secretaris) en Arja Helmes (lid van bestuur en sponsorzaken) benoemd als leden van het bestuur. Bert Koetsier (lid) en Wim Roskam (secretaris) namen afscheid van hun bestuurspositie.

Onder leiding van Arja Helmes is een sponsorcommissie geïnstalleerd die voortaan de contacten met een inmiddels groeiende groep sponsoren zal onderhouden. "We merken dat steeds meer bedrijven zich willen associëren met de Nederlandse cultuur en sport. Het polsstokverspringen wordt daarbij gezien als een uitstekende optie. Het is belangrijk dat de contacten met deze bedrijven goed onderhouden worden. Daarnaast is de PBH nog op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor en ook daar is voor de sponsorcommissie een belangrijke rol weggelegd" volgens Arja Helmes.

Een hoogtepunt voor de Polsstokbond Holland is dat zij aanwezig zal zijn bij de Wereldspelen voor Traditionele Sporten in Montreal deze zomer. Een delegatie van tien springers zal daar namens Nederland het polsstokverspringen gaan presenteren aan naar verwachting honderdduizenden bezoekers.