2004-04-11 11:34

PBH heeft weer volledig bestuur

Uit de Goudsche Courant

POLSBROEKERDAM – De polsstokbond Holland kan voor het eerst sinds enkele jaren weer beschikken over een volledig bestuur van zeven personen.

In de jaarvergadering in het dorpshuis De Triangel in Polsbroekerdam werd Gerard Hack uit Woerden tot nieuwe voorzitter gekozen.
De in Nootdorp geboren Hack is 57 jaar en als adviseur sociale aangelegenheden werkzaam bij de Stichting Betonindustrie. Hij heeft atletiek beoefend bij Clytoneus in Woerden.

Nieuw in het bestuur zijn voorts Corrinne Dubbelman (penningmeester), Leo Roskam (secretaris) en Arja Helmes (sponsorzaken). Afscheid werd genomen van Wim Roskam en oud-penningmeester Martijn Kool, die de afgelopen drie jaar de financiële administratie deed. „We zijn blij dat we weer over een volledig bestuur kunnen beschikken", sprak vice-voorzitter Erik Bos.

De polsstokbond Holland, die een nieuw logo – een gestyleerde polsstokverspringer in blauw/oranje - presenteerde, is op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Het nieuwe logo komt ook op de nieuwe polsstokbus.

Het bondskampioenschap zal voortaan Hollands kampioenschap heten.
Op de nieuwe schans in Vlist zal komende maanden door de jeugd worden getraind. Wedstrijden voor het puntenklassement kunnen nog niet worden gehouden.
De PBH zal dit jaar zeker vier demonstraties verzorgen. Er wordt daarbij gesprongen in België, Helmond, Heemskerk en Nieuw Vennep.
Vijf leden van de PBH volgen een trainerscursus in het Friese IJlst.
De eerste wedstrijd van het seizoen is op zaterdag 15 mei in Polsbroekerdam.

Een deputatie van de polsstokbond Holland zal komende zomer Nederland vertegenwoordigen bij de Wereldspelen voor traditionele sporten in Montreal. In totaal gaan tien springers.