2004-04-27 17:30

Grijpskerk klaar voor recordsprongen

Grijpskerk heeft in nauwe samenwerking met de gemeente Zuidhorn en sponsor Wegenbouwer Oosterhof Holman de accommodatie verbeterd voor het nieuwe seizoen.

Het zandbed is verbreed, zodat de jongens tot 20 meter ver kunnen springen, het is nog steeds laag en vlak en er is een nieuwe laag veerkrachtig zand gestort.

De club denkt dat het goede mogelijkheden geeft om hier deze zomer een Fries record te springen. Het wachten is slechts op ljeppers of ljepsters in topvorm. Het weer kan daarbij natuurlijk een rol spelen, maar de beslotenheid van de Grijpskerk Arena zorgt ervoor dat de wind niet veel invloed heeft. Het schansrecord staat bij de heren senioren al scherp met 18,67 meter en is in handen van de Fries Recordhouder Henk Schievink. Met het nieuwe zandbed en de perfecte waterhoogte staat Henk niets meer in de weg om in Grijpskerk de 19 meter te passeren.

Maar wat te denken van negenvoudig Fries Kampioene Antke van der Wal? Zij traint in Grijpskerk en weet precies waar de stok moet staan voor een topsprong. Ook Piet Scherjon kan zorgeloos uithalen voor een nieuw record, want met de huidige breedte van het zandbed kan hij a la Schievink nog wel twee koprollen doen na een recordsprong.

Grijpskerk hoopt op mooie fierljepavonden en ljeppers in topvorm!