2015-04-19 23:20

Jongenscategorie polsstokverspringen ieder jaar een verrassing

Het polsstokverspring seizoen begint op zaterdag 16 mei in Linschoten. In de aanloop naar het seizoen kijken we vanaf nu tot de eerste wedstrijd iedere week uit naar het seizoen. Wie zijn favorieten voor de titels en wie zijn outsiders die gevaarlijk uit de hoek kunnen komen?

De jongenscategorie is bijna ieder jaar weer een verrassing; alleen Ricardo Faaij (Haastrecht) wist in de afgelopen dertien jaar de Hollandse Titel tweemaal te veroveren. In deze categorie horen jongens tot 16 jaar. De toppers van vorig jaar, zoals Robert Benschop (Snelrewaard) en Arjan Mulder (Vlist), zijn doorgestroomd naar de Junioren categorie. De weg naar succes ligt voor jonge en ambitieuze springers dus open.

Het afgelopen jaar heeft Gerwin Kastelein uit Zegveld al bewezen bij de top te horen. Deze springer heeft al verschillende leeftijdsrecords op zijn naam gezet en is een groot talent in het polsstokverspringen. In Holland sprong nog nooit iemand van 14 jaar verder dan zijn sprong van 17.80 meter. De springers Matthieu van Vuuren (Benschop) en Daniel Cluistra (Haastrecht) hebben zich vorig jaar ontwikkeld tot 16-meter springers die hoge ogen kunnen gooien. Beide kwamen ze al over de 16 meter, maar daar zal het deze zomer ongetwijfeld niet bij blijven.

Andere jongens die nog een grote groei kunnen doormaken, zijn de pas 13-jarige springers Chris Anker (Vlist), Jelle Timmerman (Linschoten) en Reinier Overbeek (Benschop). Doordat deze jongens flink in de groei zijn, kunnen de jongens flinke stappen maken.