2015-04-25 21:39

Kunnen de junioren het succes van vorig jaar een vervolg geven?

Het polsstokverspring seizoen begint op zaterdag 16 mei in Linschoten. In de aanloop naar het seizoen kijken we vanaf nu tot de eerste wedstrijd iedere week uit naar het seizoen. Wie zijn favorieten voor de titels en wie zijn outsiders die gevaarlijk uit de hoek kunnen komen?

De juniorencategorie is de laatste jaren erg sterk en ook komend seizoen hebben zij grote kans hun Friese collega’s te verslaan. Zowel de Nationale Fierljep Manifestatie (NFM) en het Nederlands Kampioenschap werden afgelopen jaar gewonnen door streekgenoten. Met Erwin Timmerarends (Montfoort) aan kop en Ricardo Faaij (Haastrecht) aan zijn zijde, zal dit ook dit jaar weer leuke wedstrijden met veel strijd opleveren.

Erwin Timmerarends sprong afgelopen jaar al 19.81 meter en doet komend seizoen mogelijk een poging het Nederlands Record te breken. Dit staat nu al sinds 2006 op naam van Jaco de Groot (Woerden) met 20.41 meter. Ricardo Faaij is regerend Nederlands Kampioen bij de Junioren-categorie en zal ook dit jaar weer een poging willen doen.

In de schaduw van deze twee zullen ook de rappe klimmer Pim Hoogendoorn (Linschoten) en de Zegveldse favoriet Paul van Meijeren een gooi doen naar podiumplaatsen.