2015-05-11 10:53

Kan Jaco de Groot op zijn troon blijven?

Het polsstokverspring seizoen begint op zaterdag 16 mei in Linschoten. In de aanloop naar het seizoen kijken we vanaf nu tot de eerste wedstrijd iedere week uit naar het seizoen. Wie zijn favorieten voor de titels en wie zijn outsiders die gevaarlijk uit de hoek kunnen komen?

Al jarenlang is Jaco de Groot (Woerden) boegbeeld van het polsstokverspringen in deze regio. Met zijn Friese concurrenten vecht hij om de grote titels. Zijn palmares laat zien hoe groot zijn macht is, met niet minder dan 25 officiƫle titels, waarvan 12 opeenvolgende Hollandse Titels. Deze Hollandse Titel echter, ging afgelopen jaar naar Rian Baas uit Oudewater.

Rian Baas sprong in 2014 voor het eerst in de seniorencategorie en zou de macht van Jaco de Groot samen met Wilco van Amerongen (Benschop) moeten doorbreken. De Hollandse Titel van Rian Baas zou hierin een eerste stap kunnen zijn. Zijn kompaan Wilco van Amerongen echter blijft in 2015 nog aan de kant, vanwege een hardnekkige knieblessure.

Vanuit Vlist komt Thomas van Midden over van de Junioren categorie. Dit talent kan met een uitschieter zeker mee doen om de prijzen. Good old Theo van Kooten (Haastrecht) is nog niet afgeschreven. Dit bewijst zijn derde plek in het Next Vastgoed-Klassement. Maik Backx (Haastrecht) zal zijn groei van 2014 extra stimulans willen geven en ook richting de 20 meter gaan.