PBH
2015-05-27 15:05

De Nationale Competitie (NC) moet een belangrijke(re) plaats krijgen dan tot nu het geval is.

Onder andere om die reden was er besloten om de NC wedstrijden mee te laten tellen voor ons eigen De Samenwerkingsklassement. De reguliere competitiewedstrijd voorafgaand aan die NC wedstrijd zou dan voor de deelnemers aan de NC niet tellen voor ons eigen klassement.

Hierop hebben wij nogal wat reacties gekregen, niet alleen van springers maar b.v. ook omdat het erg moeilijk zou worden zo’n besluit op een goede manier in de computersystemen die we hanteren bij wedstrijden en die direkt doorwerken in klassementen e.d. te verwerken.

Alles overziende hebben we besloten dat de NC wedstrijden niet mee tellen voor ons eigen De Samenwerkingsklassement. Alle springers kunnen in onze beleving er zelf voor kiezen om onze eigen competitie op de vrijdag voorafgaan aan de NC wedstrijd gewoon mee te springen, ook mee tellend voor ons klassement. Wanneer een springer kiest die wedstrijd te laten voor wat het is vanwege een drukke agenda of andere argumenten is dat een keuze van de springers zelf. Er zijn dit seizoen geen wedstrijden voor de 1e klasse en de NC op de zelfde dag.

Voor ons als PBH bestuur voldoende redenen om alleen onze eigen competitie mee te laten tellen voor ons eigen klassement en de NC wedstrijden niet mee te tellen voor ons klassement.