2015-08-30 12:29

Uitslag enquete springersraad

hierbij de uitslag van de enquete die de springersraad dit jaar heeft gehouden

Resultaten enquête 2015

 

Maar liefst 56 mensen hebben dit jaar de enquête ingevuld. Hiervan was 19% senior, 29% dame, 16% junior, 22% jongen en 14% andere betrokkene. Daar zijn wij natuurlijk heel blij mee, bedankt allemaal! Hieronder wat uitslagen en opmerkingen van jullie.

 

Over de tijden en tijdsduur van de wedstrijden;

·         71% vindt het tijdstip van zijn/haar wedstrijd goed, 19% heel goed en 10% matig. Bij een vraag over de wedstrijdtijden op zaterdag, geeft 45% aan dat hij het graag zo houdt, en 55% zegt dat de eerste en tweede klasse wel eens omgedraaid mogen worden. Een aantal opmerkingen hierbij waren dat er tijdens een eerste klasse op zaterdagavond meer sfeer en meer publiek verwacht wordt. Bovendien is de jeugd dan ook ’s middags, zodat ze niet zo lang hoeven op te blijven.

·         78% geeft aan dat de tijdsduur van de wedstrijd goed is, maar bijna iedereen geeft vervolgens aan dat het te lang duurt voordat de prijsuitreiking begint. Maar 22% vindt dat de wedstrijden te lang duren.

 

Over de dames/meisjes klasse:

·         Hier waren veel antwoorden mogelijk, vandaar de kleine percentages:

a. Ik ben 'Dame' en wil dat ook graag in Holland                                             5%

b. Ik ben 'Meisje' en wil dat ook graag in Holland                                            5%

c. Ik ben 'Dame' en vind de huidige damesindeling goed                                 16%

d. Ik ben 'Meisje' en vind de huidige damesindeling goed                                 4%

e. Ik ben een man en wil dat ook graag in Holland                                          16%

f. Ik ben een man en vind de huidige damesindeling goed                                35%

g. Ik ben geen springer en wil dat ook graag in Holland                                     7%

h. Ik ben geen springer en vind de huidige damesindeling goed                          11%

·         De opmerkingen hierbij lopen wel wat uiteen. Veel vinden het op zich een goed idee, maar pas over een paar jaar, omdat er nu nog te weinig dames zijn.

 

Over een eventuele recreantengroep:

·         Slechts 2% wil daar graag aan meedoen, en slechts 9% wil daaraan meedoen mits het goed uitgewerkt wordt. 68% procent zal sowieso in de eerste of tweede klasse blijven (21% zei niet van toepassing).

 

Over de derde klasse:

·         62% is tegen, slechts 38% voor.

·         Mocht het toch ingevoerd worden, dan vindt 42% dat er ook twee wedstrijden moeten zijn, of in ieder geval evenveel als de eerste en tweede klasse i.v.m. promotie/degradatie. 38% vindt dat het alleen rond de zomervakantie twee wedstrijden moeten zijn (zoals nu bij de jeugd), en 21% vindt één wedstrijd voldoende.

·         De meeste springers zien het wel aankomen, maar zolang het nog niet nodig is, willen ze het  niet. Er blijft te weinig tijd over om te trainen, het wordt te druk om te organiseren en er zullen te weinig vrijwilligers zijn.

 

 

 

Nationale competitie:

·         81% vindt de wedstrijdindeling goed, dus een eerste klasse op vrijdagavond, tweede klasse zaterdagmiddag en NC zaterdagavond. Veel NC springers zijn het hier niet mee eens, omdat ze zo 2 wedstrijden binnen 24 uur hebben. Dit vinden ze te veel, te veel kans op blessures.

·         Bij de opmerkingen waren er veel die de selectiecriteria anders willen zien, bijvoorbeeld op klassement of op ranking van één jaar. Daarnaast vinden veel dat er meer springers en minder sprongen moeten zijn, bijvoorbeeld 12 deelnemers en 4 sprongen.

 

Overige uitslagen en opmerkingen:

·         59% vindt de materialen ‘gewoon goed’, 16% perfect en 25% zegt kan beter. Voornaamste opmerkingen hierbij waren dat de Friese stokken lichter zijn en lekkerder springen, en dat er te weinig toppen zijn.

·         46% is van plan om alle wedstrijden te gaan springen, 32% zal af en toe een wedstrijd overslaan en 7% zal geregeld een wedstrijd overslaan. (14% niet van toepassing)

·         De lijntjes liggen vaak te dichtbij, waardoor je denkt over een bepaalde afstand gesprongen te hebben, maar dan valt dat tegen.

·         Misschien de groepen aanpassen aan de hoeveelheid springers op een schans, dus de jongens A en B groter maken dan de jongens C en D, omdat de dames B ook op de C schans springt.

·         Wellicht, nu de groepen groter zijn in de tweede klasse, kan hier ook in groepen worden gesprongen. De springers hoeven dan minder lang te wachten tussen hun sprongen door.

 

Allemaal bedankt voor het meedenken en invullen van de enquête!

Groetjes van de Springersraad