2015-12-14 19:14

Persbericht: Erwin Timmerarends uitgeroepen tot Springer van het Jaar 2015

Zaterdagavond 12 december vond voor de 2e keer een Polsstokgala van de Polsstokbond Holland plaats. 5 Jaar geleden was het eerste gala t.g.v. het 50 jarig jubileum en destijds is afgesproken dit elke 5 jaar te herhalen. Tijdens dit gala werden de seizoen prijzen 2015 uitgereikt en is de springer en het talent van 2015 bekend gemaakt.

Erwin Timmerarends
Tot Springer van het Jaar 2015 werd verkozen Erwin Timmerarends. Erwin won in 2015 zo’n beetje alles wat er te winnen viel en was in zijn laatste jaar als junior alleenheerser in zijn klasse. Alleen de NFM-titel behaalde hij niet omdat de finale i.v.m. de weersomstandigheden op zondag plaats vond. En op zondag springt Timmerarends niet. Erwin werd in 2015 zowel Hollands als Nederlands Kampioen en wist met de ploeg van de Polsstokbond Holland de Tweekamp met de Friezen te winnen, dit jaar in het hol van de leeuw, in Friesland. Hij behaalde dit jaar maar liefst 22 dagtitels en sprong drie keer een persoonlijk record. Dat staat nu op 20.70 meter. Ook in de Nationale Competitie, waaraan hoofdzakelijk senioren deelnemen, behaalde Timmerarends twee keer een 4e en een keer een 3e plaats. In 2016 gaat Timmerarends deel uit maken van het senioren springersveld en de verwachting is dat Erwin ook dan wekelijks tot de kanshebbers gerekend kan worden.

De andere twee genomineerden waren Jaco de Groot uit Woerden die al vele jaren de meest constante topspringer van de Polsstokbond Holland is en werd opnieuw zowel Hollands als Nederlands kampioen in de senioren Topklasse en Maik Backx uit Haastrecht, die kan terug kijken op een constant seizoen met vele 3e en 4e plaatsen en vier keer een 2e plaats, net achter de absolute top dus. Maik verbeterde in 2015 drie maal zijn persoonlijk record en is een man om in 2016 rekening mee te houden.

Talent van het Jaar 2015
Jelle Timmerman uit Linschoten werd uitgeroepen tot het Talent van het Jaar. Jelle, uitkomend in de Jongens Topklasse, werd in 2015 Hollands kampioen met een persoonlijk record van 17.14 meter. Timmerman verbeterde in 2015 vier keer zijn persoonlijk record en won vier keer een dagtitel.