2016-04-29 17:04

Jeugdwedstrijden 2016

Ook in 2016 zullen jeugdspringers weer volop kansen krijgen om een mooi klassement bij elkaar te springen, zich in trainingen verder te ontwikkelen en uiteindelijk natuurlijk licentie te springen en mee te springen in de 2de klasse en wellicht later ook in de 1ste klasse wedstrijden.

Maar we beginnen bij de jeugdschans. Prachtige wedstrijden zijn er te zien met fanatieke jeugdspringers. Spannende wedstrijden waar ook de gezelligheid, net als de sprongen, altijd van hoog niveau zijn. Naast de 'gewone' wedstrijden waarin de springers een mooi klassement op kunnen bouwen zijn er ook speciale wedstrijden. Afgelopen jaren hebben we al vele malen van een geweldig mooi NK jeugd Fierljeppen mogen genieten. Om en om op Hollandse en Friese bodem. Dit jaar zal de organisatie, op zaterdag 3 september, op de geheel vernieuwde accommodatie in handen zijn van de vereniging Linschoten.

De beste 4 Hollandse meisjes, de beste 4 Friese meisjes en de beste 4 Hollandse jongens en ook de beste 4 Friese jongens in de leeftijdscategorie tm 10 jaar zullen dan strijden om een jaar lang Nederlands Kampioen 2016 jeugd Fierljeppen genoemd te mogen worden. Bij de jeugdspringers 11,12 jaar strijden zowel de 8 beste Hollandse meisjes als de 8 beste Hollandse jongens samen met de 8 beste Friese meisjes en de 8 beste Friese jongens om de felbegeerde titel Nederlands Kampioen jeugd Fierljeppen 2016.

Om een goede selectie te kunnen maken bij de jeugdspringers 11/12 jaar hebben we dit jaar een nieuwe opzet gemaakt om ook daadwerkelijk de beste 8 springers deel te laten nemen aan het NK jeugd Fierljeppen. Hiervoor zijn 4 selectiewedstrijden op 4 vrijdagavonden gepland. Deze zijn terug te vinden op de site van de PBH en op de kalender met jeugdwedstrijden. Aan deze wedstrijden mogen alle springers die in deze leeftijdscategorie vallen deelnemen, ook als zij al op de grote schans springen.

Leeftijdscategorie voor 2016 is: Bij jeugd t/m 10 jaar val je in deze groep als je geboren bent in 2006 of later Bij jeugd 11/12 jaar val je in deze groep als je geboren bent in 2004 of 2005 Ondanks dat de meeste springers het wel weten krijgen alle springers die deel mogen nemen krijgen een aparte uitnodiging voor deze wedstrijden. Van deze wedstrijden komt een apart klassement op de PHB site te staan. Op deze manier is duidelijk wie er mee mogen doen en wie er in aanmerking komen om aan het NK jeugd Fierljeppen deel te mogen nemen.

Wat ook nieuw is voor jeugdspringers in 2016 is dat er een Hollands Kampioenschap jeugd komt. Deze zal plaatsvinden op vrijdagavond 12 augustus in Zegveld. Hier mogen de beste 5 meisjes en de beste 5 jongens in de leeftijd t/m 10 jaar aan meedoen. Ook mogen hier de beste 10 meisjes en de beste 10 jongens in de leeftijd 11/12 jaar aan meedoen. De kwalificatie en leeftijdscategorie zijn hetzelfde als bij het NK jeugd Fierljeppen. Er zijn dan 2 selectiewedstrijden geweest voor 11/12 jarigen. Deze wedstrijden tellen mee om je te selecteren voor deelname aan het HK jeugd. Toch is er een verschil met het NK jeugd Fierljeppen, er springen bij het HK jeugd alleen Hollandse springers mee, het is tenslotte een Hollands Kampioenschap jeugd. Uiteraard mogen de winnaars zich Hollands Kampioen jeugd 2016 noemen. Zij zullen hier een mooie prijs en eeuwige roem mee verdienen. Ook over dit Hollands Kampioenschap jeugd is meer te vinden op de PBH site.

2016 beloofd een prachtig seizoen te worden voor de jeugdspringers waarin zij zich kunnen ontwikkelen tot springers van topniveau.

We wensen alle jeugdspringers en iedereen daaromheen een fantastisch mooi en gezellig seizoen toe.