logo-NFB.jpg
2016-04-30 14:32

Fierljepportal

Al enige tijd staat op de agenda de uitdaging om één fierljepportal te maken waar alle informatie over het fierljeppen te vinden is. Denk aan uitslagen, agenda, wedstrijdverslagen, foto’s, records, reglementen, et cetera.

Inmiddels is gestart met de ontwikkeling van dit portal. Startpunt is de database van de PBH. Deze database heeft de NFB gekregen en is daarna uitgebreid zodat er vanaf het seizoen 2017 gewerkt gaat worden met een centrale leden- en wedstrijdadministratie voor alle springers/ wedstrijden.

Verenigingen krijgen straks ook de mogelijkheid om voor de eigen ledenadministratie gebruik te maken van het portal. Daarnaast heeft de NFB een eigen server gehuurd waar verenigingen gebruik van kunnen maken om de eigen website te hosten. Ook leuk voor de verenigingen zijn de webpagina’s die speciaal geschikt gemaakt worden om op te nemen als onderdeel van de websites van de verenigingen (denk bijvoorbeeld aan statistieken over de eigen springers).

Het portal heeft ook een eigen “look en feel” nodig en dat combineren we met de ontwikkeling van een nieuwe huisstijl voor de NFB.

Al met al een flinke klus. Henk Schievink en André Faaij zijn al druk bezig met het technische deel van het werk. Liesbeth de With en Mark van Houten gaan zich bezig houden met het grafische gedeelte. Maar alle hulp is welkom. Wil je ook meedoen? Stuur dan een berichtje naar pieter.hielema@nederlandsefierljepbond.nl