logo-NFB.jpg
2016-04-30 14:36

Nationale wedstrijden

Natuurlijk zijn er ook in 2016 weer een mooi aantal wedstrijden waar de landelijke top zich met elkaar kan meten.

De Tweekamp is een oude succesformule die de afgelopen jaren steeds spannender lijkt te worden. Op 2 juli 2016 is de Tweekamp in Polsbroekerdam. Na het verlies van het Friese team in Burgum in 2015 lijkt een revanche bijna noodzakelijk.

De Nationale Competitie wordt gewaardeerd in de fierljepwereld als reeks topwedstrijden, maar we voeren elk jaar nog verbeteringen door, in overleg met de springers. In 2016 wordt de formule verder verbeterd en springen we na het NK een competitie van 4 topwedstrijden. De regels daarvoor wijken af van vorig jaar en worden nog bekend gemaakt.

Op 27 augustus is het Nederlands Kampioenschap in Grijpskerk. Wie weet nog wie de Juniorenkampioen was bij het vorige NK in Grijpskerk? Misschien wint hij deze editie wel bij de senioren…

Het NK Jeugd heeft snel een vaste plek op de kalender verworven. De jonge talenten maken er elk jaar een prachtig spektakel van en ook de media weet het evenement te vinden. Dit jaar zal het NK worden gehouden op de gerenoveerde schansen van Linschoten met aansluitend een wedstrijd voor de Nationale Competitie. Heb je als topljepper tijd, kom dan alsjeblieft wat vroeger en moedig de jeugdkampioenen aan. Dit maakt op de jonge garde een onuitwisbare indruk.