Red Bull 2022
2022-07-10 23:05


Red Bull Fierste Ljepper in Haarlem



Red Bull Fierste Ljepper komt weer terug. Op zondag 31 juli worden in het centrum van Haarlem voor Molen De Adriaan de 24 beste Nederlandse fierljeppers uitgedaagd om hoger te klimmen en verder te springen dan ze ooit hebben gedaan. Het is de vierde editie van Red Bull Fierste Ljepper, na eerdere succesvolle edities in Utrecht 2010, Amersfoort 2011 en Breda 2012. Bekijk via de volgende link beelden van de vorige editie:

>> Red Bull Amersfoort



Voor de opzet is er gekeken naar voorgaande edities en er is door Red Bull besloten dat de 16 beste heren en 8 beste dames van Nederland mogen meedoen aan dit evenement.

De selectie van de deelnemers is als volgt vastgesteld: na de wedstrijden van 23 juli worden de klassementen van Holland en Friesland in elkaar geschoven. De top 16 van de Senioren/Junioren en de top 8 van de Dames krijgen een uitnodiging om aan het evenement mee te doen. De deelname is alleen voor ljeppers van 18 jaar en ouder.

Bij de heren worden 3 en bij de dames 2 reservespringers aangewezen, deze springers mogen -ook als ze niet mee doen- de hele dag in de springersarena verblijven.

Evenals voorgaande edities begint de dag met voorrondes, die ’s morgens vroeg al beginnen. In de finale is er plaats voor 8 senioren en 4 dames. Ook deze editie wordt er een verplaatsbaar ponton gemaakt, de waterbreedte in de finale bij de heren zal ongeveer 17 meter bedragen.

Tot zover de belangrijkste mededelingen, verdere informatie volgt.

>> Red Bull 2022


>> Veel gestelde vragen Red Bull 2022