Linschoten
2023-06-25 14:29


Kramer zet goede reeks voort in Linschoten



Tessa Kramer (Amersfoort) won overtuigend de VKP Beveiligingstechniek Trofee in Linschoten. Zij kon het beste omgaan met de zomerse omstandigheden. Ze begon het seizoen nog moeizaam, maar daar is inmiddels geen sprake meer van. Met haar openingssprong van 16,62m. verstevigde ze haar koppositie in het ABZ De Samenwerking Klassement en ging ze naar huis met de dagtitel. De vraag is of ze volgende week met deze vorm het Hollandse team aan een overwinning kan helpen in de jaarlijkse Tweekamp wedstrijd tegen Friesland, nadat ze dit jaar de overstap gemaakt heeft van de Friese naar de Hollandse ploeg.De tweede prijs bij de dames ging naar Joriene Baas (Oudewater) met 15,73m. Ze is bezig met haar beste seizoen ooit en heeft al vier keer over haar oude persoonlijke record uit 2022 gesprongen, waaronder twee keer tijdens deze wedstrijd. Fabiënne Overbeek (Benschop) maakte met 15,49m. het podium compleet. Demi Groothedde (Jaarsveld) miste de finale, maar heeft nog steeds uitzicht op een goede klassering in het klassement.

Bij de senioren topklasse ging de winst naar Jaco de Groot (Kamerik), die in de voorronde een afstand sprong van 20,84m. Hiermee zit hij debutant Reinier Overbeek (Benschop) op de hielen in de competitie, die bezig is aan een hele constante serie wedstrijden. Hij zette een afstand neer van 20,21m. Daniel Cluistra (Haastrecht) sprong 19,56m., maar moest vanwege zijn werk de finale overslaan.

In de junioren categorie was de complete top-4 bezet door springers uit Montfoort die uitkomen voor Polsstokclub Linschoten. Hidde van Dam won met een ruime voorsprong en zette 19,54m. neer. Later kwam hij tot nog twee 19 meter sprongen die genoeg waren geweest voor de overwinning. Guus Hoogland en Harmen Timmerarends kamen tot 17,98 en 17,92m. Jonathan Timmerarends miste het podium met zijn 16,79m.

De jongens en meisjes tot 16 jaar verbraken veel persoonlijke records. Ferran Houdijk (Polsbroek) won met een p.r. van 18,64m. en zet daarmee een inhaalrace in op klassementsleider Harmen Bogaard (Polsbroek) die hier niet verder kwam dan 16,34m. Stan van der Bas (Schoonhoven) pakte brons met een p.r. van 16,25m. Gemma van Oosterom (Woerdense Verlaat) wordt tot nu toe weinig bedreigd in de competitie bij de meisjes. Ook in Linschoten wist ze weer te winnen met 13,99m. Isabel Overbeek (Benschop) kwam wel in de buurt met een p.r. van 13,76m. De laatste finaleplek was voor Julia van der Kleij (Bodegraven) die kwam tot 12,91m.

Volgende week zaterdag op 1 juli om 14:00 is in Zegveld de Tweekamp Holland tegen Friesland. Dit is de enige wedstrijd in het jaar waar de polsstokverspringers en fierljeppers het in teamverband tegen elkaar opnemen.