2017-08-06 19:55

De Groot herpakt zich na teleurstellende midweekse wedstrijd

De springers van “Kamp Holland” hebben de provincie Friesland weer verlaten en stonden deze week, voor de laatste keer dit seizoen, op de Linschotense schansen. Woensdag kon er vanwege regenachtige weersomstandigheden helaas niet gesprongen worden, maar donderdag werd er alsnog gesprongen om de Lange Willem Trofee.

Erwin Timmerarends uit Montfoort pakte de titel op zijn eigen schans. Waar hij goede zaken deed voor zijn klassement, ging dat niet op voor Jaco de Groot (Woerden). Hij kon helaas geen afstand noteren omdat hij 2x te water ging en 1x met een dikke 19 m sprong buiten de sector terecht kwam.

Zaterdag begon de dag goed. Tijdens de Bevia Bokaal, de 2de klasse wedstrijd in de middag, werden er maar liefst 15 persoonlijk records gesprongen. Dat belooft wat voor de toekomst.

´s Avonds was Timmerarends afwezig in verband met vakantie en de Groot wist de Van Vliet Caravans Cup overtuigend te winnen. Met een afstand van 20.47 m bleef hij Wilco van Amerongen (Benschop) ruim een meter voor. Van Amerongen kwam tot 19.28 m. Derde werd Rian Baas (Oudewater) met een afstand van 19.09 m.

Dymphie van Rooijen (Harmelen) en Fabiënne Overbeek (Benschop) gingen de strijd aan om de dagtitels in de Dames Topklasse. Met elf centimeter verschil wist Overbeek woensdag in haar laatste sprong met 15.44 de Lange Willem Trofee te winnen. Echter, zaterdag nam van Rooijen de Van Vliet Caravans Cup mee naar huis. Zij won met 15.48 m, 17 centimeter verder dan Overbeek. Het brons ging beiden keren naar Kimberly Engelhard (Gouda), woensdag kwam zij tot 14.88 m en zaterdag tot 14.67 m.

In de Junioren Topklasse deed Richard van Bemmel (Utrecht) zeer goede zaken deze week. Hij wist beide wedstrijden te winnen met een 18 m sprong. Waar woensdag 16.59 m nog genoeg was voor een tweede plek voor Ricardo Faaij (Haastrecht), viel hij zaterdag buiten de prijzen met een afstand van 17.70 m. Daniel Cluistra (Haastrecht) pakte met 17.80 m de tweede plek en de derde plek was verrassend voor Lukas van Eijk (Haastrecht). Hij sprong een fantastisch persoonlijk record van 17.74 m. Een sterke wedstrijd dus voor de Hollandse junioren, die laten zien aan elkaar gewaagd te zijn.

Geen verrassingen in de Jongens Topklasse. Reinier Overbeek uit Benschop, leider van het De Samenwerking-klassement, won de Van Vliet Caravans Cup met 17.51 m. Corné de Regt werd tweede met 15.70 m en Dennis van Jaarsveld werd derde met 14.63 m.

Vrijdagavond 11 augustus om 18.30 uur wordt er nog één keer in Linschoten gesprongen en wel voor het Hollands Kampioenschap Jeugd. Er zijn 4 categorieën waar de top van de jongens en meiden t/m 13 jaar gaan strijden om de prachtige eretitel; Hollands Kampioen.

Woensdagavond 9 augustus om 19.00 uur start de eerstvolgende 1ste klasse wedstrijd in Zegveld. Deze wedstrijd biedt de laatste kans op een plaatsingsbewijs voor het Hollands Kampioenschap en vormt de generale repetitie voor deze wedstrijd. Het Hollands Kampioenschap zal op zaterdag, eveneens op de schansen van Zegveld versprongen worden. De titel Hollands Kampioen is één van de drie belangrijke eretitels die er in een seizoen behaald kan worden dus elke springer zal erop gebrand zijn om mee te mogen strijden op zaterdag 12 augustus om 14.00 uur. U bent van harte uitgenodigd.