Vlist
2018-06-03 19:52

Rian Baas (Utrecht) was de Baas op de Vlisterschansen tijdens De Samenwerking-bokaal. Hij won de voorronde bij de senioren en verbeterde zich in de finale tot 19.19m. Jaco de Groot (Woerden) werd tweede met 18.36m voor Maik Backx (Haastrecht) die keurig derde werd met 17.41m. De afstanden vielen hier dus tegen, wat te verklaren is door een lastige tegenwind.

Fabienne Overbeek (Benschop) werd met 14.35m winnaar bij de dames voor Wendy Helmes (13.89 - IJsselstein) en Kimberly Engelhart (13.41m - Gouda). Dymphie Baas (Oudewater) viel buiten de finale. Vorige week liet ze al een wedstrijd schieten vanwege een blessure. Ze blijft de concurrentie nog wel voor in het De Samenwerking-klassement.

Bij de Meisjes was er een strijd tussen de zusjes Mulder uit Vlist. Iris won met 12.59m voor Suzanne 12.09m. Marlinda Cluistra (Haastrecht) werd derde met 11.78m.

De junioren strijd wed glansrijk gewonnen door Richard van Bemmel (Utrecht) 18.33m. Vier van zijn sprongen waren genoeg voor de titel in de junioren groep. Matthieu van Vuuren (Benschop) werd tweede met 16.76m en Daniël Cluistra (Haastrecht) derde met 15.83m.

De verassing was de tweede plaats van Harmen Timmerarends (Montfoort) die zich met 15.57m achter Reinier Overbeek (Benschop) 17.86m op het podium sprong in de jongenscategorie. Timmerarends was in de wedstrijd geëindigd als zevende, echter door een aantal afmeldingen mocht hij alsnog meedoen met de finale.

Na een natte week was met name bij de senioren de wedstrijd een waar waterballet door de vele natsprongen. Wellicht was het presenteren van het aanstaande nieuwe wedstrijdshirt, door sponsor De Samenwerking ter beschikking gesteld, de reden om de huidige shirtjes extra te wassen. De gezelligheid bij het publiek was er echter niet minder om, maar er kwam weinig strijd tussen de topspringers.

Deze week wordt er gesprongen in Polsbroekerdam om de Uw groene vakwinkel en de Jeva Bokaal (zaterdag 14.30 uur).